TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném leszögezni, hogy a távközlési adó kibővítésének ügye lezárult. Volt egy kormányzati cél, amely az adótörvényekkel került a parlament elé benyújtásra, amelynek egyértelműen az volt a célja, hogy a telefonszolgáltatások és az SMS-szolgáltatások adóját bővítsük ki azokra, akik interneten keresztül veszik igénybe ugyanezt a szolgáltatást. Ezt a társadalom nem így értelmezte, hanem a teljes internet adójának értelmezte, és innentől kedve a kormány, illetve miniszterelnök úr úgy döntött, hogy ez az adó így nem vezethető be. Ennek a technikai lebonyolítása a kormány kezdeményezésére az e heti bizottsági ülésen meg fog történni, tehát a törvényjavaslatból ez a rész kikerül, s innentől kezdve erről a kérdésről nincs mit beszélnünk, tisztelt frakcióvezető úr.
Nagyon érdekes módon a felszólalásában még több eseményt is említett. Újra felhozta a kitiltási botrány ügyét. Erről sem tudok önnek sok újat mondani. Azt tudom mondani, amit az amerikai ügyvivő mondott, aki ma az Egyesült Államokat lényegében nagykövetként képviseli Magyarországon, hogy ez az Egyesült Államok és az adott személy magánügye, és a kormányzatnak ezzel kapcsolatban semmi teendője nincs. Ha pedig az Amerikai Egyesült Államok úgy látja, hogy van teendője, akkor megkeresi a magyar kormányt, és a magyar kormány elindítja a vizsgálatokat, ha az szükséges. Ez a kezdeményezés nem történt meg, tehát innentől kezdve ez az ügy sem kormányzati és politikai ügy.
Tisztelt Képviselő Úr! Felszólalásának a harmadik betétje pedig a költségvetés maga volt. Erről pedig azt tudom önnek mondani, hogy a költségvetési törvény vitája november 17-én kezdődik el, úgy gondolom, hogy több napon keresztül. Tehát az ön által felvetett néhány kérdés megvitatására is bőven lesz lehetőségünk.
Köszönöm szépen a napirend előtti felszólalását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi