TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Jól érezhető, hogy az ellenzéki pártok arra rendezkedtek be, különösen az MSZP, hogy a távközlési adó kibővítésével kapcsolatos politikai támadásuk a végtelenségig el fog menni. Látható, hogy némi zavar van az ellenzéki pártoknál, hiszen a pénteki nap reggelétől tudjuk, hogy nem lesz távközlésiadó-kibővítés, ahogy önök mondják, nem lesz internetadó.
Szeretném fölhívni az ön figyelmét, hogy nem Orbán Viktor miniszterelnök az, aki a szavát nem szokta betartani, hanem, ha megengedi, akkor mondok két példát, hogy melyik az a miniszterelnök, aki nem tartotta be eddig a szavát. Például az önök miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc azt ígérte a 2006-os választásokon, ha még emlékeznek a kampányra, hogy adócsökkentés lesz Magyarországon. Ehelyett mi történt? (Nagy moraj az MSZP soraiban.) Ehelyett mi történt? Adóemelések történtek. Például az alapvető élelmiszer áfáját önök 12 százalékról 25 százalékra emelték. Akkor ki nem tartotta be a szavát?
(13.40)
De ugyanezt ígérte még korábban Medgyessy Péter, szintén MSZP-s miniszterelnök (Zaj. - Az elnök csenget.), aki azt mondta, hogy a lakáshitelezés, a lakástámogatási rendszer, amit a Fidesz vezetett be, az jó. (Egy hang az MSZP padsoraiból: Egymillió munkahely!) Ehelyett mi történt? Ehelyett megszüntették a kedvezményes lakáshitelezést (Gőgös Zoltán: Te hány lakást vettél?), és az embereket arra kényszerítették, hogy devizahitelt vegyenek föl (Gőgös Zoltán: Hány lakást vettél?), és ezzel több mint egymillió családot adósítottak el. De van egy harmadik példa is, amikor azt mondták, hogy a családi adókedvezmény rendszerét megtartják, és lényegében 2006-ban ezt is megszüntették. Ez csak három apró példa arra, hogy az önök nyolcéves kormányzása alatt ki volt az, aki nem tartotta be a szavát.
Ami pedig a korrupciós vádakat illeti. Tisztelt Képviselő Úr! Jó lenne, ha ezeket bizonyítékokkal együtt tudná mondani, mert ez egyelőre egy gyenge kis ellenzéki vádaskodás. Mondok rá egy példát. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) A parlamenti vita megkezdődött az adótörvények tekintetében, és éppen az MSZP-s vezérszónok, Burány Sándor azt mondta, micsoda dolog az, hogy a mézes pálinka adója kedvezményes, és rögtön megvádolta a kormány láthatatlan tagját, hogy biztos valamelyik kormánytag lobbija révén a mézes pálinka csökkentett adóval adózik, és hogy ez micsoda korrupció (Gőgös Zoltán: Különben mi az indoka?), már az adótörvényekben is megjelenik a kormányzati korrupció!
Ehelyett a következő történt: Burány Sándor MSZP-s politikus elnézte az adótörvényt - vagy inkább nem is olvasta el -, ugyanis a mézes pálinkát összekeverte a mézes süteménnyel. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Ugyanis valóban, a mézes sütemény, ha a cukrot mézzel váltják ki 20 százalékig (Zaj. - Az elnök csenget.), az kedvezményesen adózik, ezért kedvezményes chipsadót fizetnek ez után a termék után.
Csak azért mondtam el ezt a példát, hogy itt rögtön kiderült, hogy az MSZP-s politikus hazudik, és alaptalan korrupciós váddal fenyegeti a kormány valamelyik tagját. Még mondta is, hogy egészségére a pálinkát! (Dr. Harangozó Tamás Attila: Szégyelld már magad a múlt hét után!) Ennyit az ellenzéki korrupciós vádakról, ugyanis Burány Sándor rögtön megbukott, mert bizonyíték volt rá, hogy hazudik (Derültség és közbeszólás az MSZP padsoraiból: Hazajött már a NAV-vezető?), ön pedig nemsokára meg fog bukni (Derültség az MSZP padsoraiban.), mert a korrupciós vádjai alaptalanok és nem igazak. (Nagy zaj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Lukács Zoltán: Ildikó hazajött már? Ildikó hol napozik? - Gőgös Zoltán: Mi van a földekkel? - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselő Úr! Azt javasolom önöknek, hogy inkább saját magukkal foglalkozzanak. (Gőgös Zoltán: Mi van a borsodi földekkel?) A minap hallottam a rádióban éppen az önök pártelnökétől, hogy három és fél év alatt olyan pártot szeretnének, amit az emberek elfogadnak és támogatnak. Azt kívánom önöknek, hogy inkább induljanak el ezen az úton. Köszönöm szépen. (Gőgös Zoltán: Azt csináljuk. - Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi