TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! (Zaj.) Tisztelt Frakcióvezető Úr! Képviselő Úr! Valóban, nagyon fontos feladat előtt áll az Országgyűlés, hiszen az év két legfontosabb törvényét, az adótörvényeket, amely a 2015. évi költségvetés bevételi oldalát alapozza meg, illetve ezt követően a költségvetési törvényt fogjuk elfogadni.
Mindezek előtt szeretném elmondani, hogy érdekes politikai helyzet van, hiszen a rendszerváltozás óta másodjára fordul az elő, hogy ugyanaz a kormány lényegében tudja folytatni a munkáját, legalábbis ugyanaz a kétharmados többség van a parlamentben.
(13.50)
Ha visszaemlékszünk, a szocialistáknál 2006-ban először - emlékezzünk vissza - a kampányban nagy ígéretek, miután pedig megnyerték a választást, teljesen ellenkezőjét hajtották végre, mint amit a kampányban ígértek. Szó volt már róla, hogy adócsökkentés helyett például adóemelést végeztek. (Lukács Zoltán: Ez az előző papír. - Derültség az MSZP soraiban. - Az elnök csenget.)
A Fidesz-kormány megkapta a történelmi lehetőséget, és az első olyan kormány lesz, aki folytathatja, aki azt fogja tenni, amit ígért az embereknek. (Gőgös Zoltán: Nem ígért semmit. - Derültség az MSZP soraiban.) Azt ígérte az embereknek, hogy folytatja a megkezdett munkát. Folytatja az adózás terén, folytatja a jövedelmek adójának a csökkentését, és ezáltal is az embereknek több jövedelmet fog biztosítani. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Földmutyi, trafikmutyi.) Ez a 2015. évi adótörvényben, illetve költségvetési törvényben is teljes egészében megjelenik.
Nagyon fontos dolog, hogy a rezsicsökkentés is tovább folytatódik (Dr. Schiffer András közbeszól.), hiszen hiába mondják bizonyos elemzők, ellenzéki politikusok, hogy a rezsicsökkentés hatása most már kimúlik, ez nem igaz. Hiszen az emberek 2015-ben is annyi kedvezményhez jutnak, mint 2014-ben, vagy többhöz, mert ha, mondjuk, a szocialisták kormányoznának, akkor a rezsidíjak emelkedése helyett most lényegében stagnáló rezsidíjakkal találkozunk. Tehát amit 2014-ben egy család megtakarított, azt 2015-ben sem fogja majd kiadni rezsiköltségekre. A harmadik - amit Rogán frakcióvezető úr is hangsúlyozott - a devizahitelesek kérdése, ahol mintegy ezermilliárd forint fog visszajutni rövidebb, hosszabb távon az emberekhez.
Úgy gondolom, ha összeadjuk a kormány családpolitikáját, a kormány adózási politikáját és ezt a két történelmi fontosságú intézkedést, a rezsicsökkentést és a devizahitelesek kérdését, akkor úgy gondoljuk, hogy megalapozzuk a családok hosszú távú jólétét, a hosszabb távú gyarapodását és gazdagodását.
Tisztelt Képviselőtársaim! A 2015. évi költségvetés vitája nyilván ezt követően fog elkezdődni. A 2015. évi költségvetés azon túl, hogy biztosítja a családok jobb létét, a gazdaság területére is nagyon fontos injekciót fog jelenteni. Hiszen az európai uniós források megjelenése és az európai uniós források több mint 60 százalékának a gazdaságba való pumpálása azt fogja jelenteni, hogy munkahelyek fognak megmaradni, munkahelyek fognak létrejönni, és a foglalkoztatás tovább fog bővülni, a gazdasági növekedés a terveink szerint 2,5 százalék vagy attól magasabb is lesz, ami azt fogja jelenteni, hogy a növekedésből nemcsak a gazdálkodók, a munkáltatók fognak részesülni, hanem a munkavállalók is.
Ez párosul alacsony személyi jövedelemadó-kulccsal, mert terveink szerint egykulcsos lesz majd a személyi jövedelemadó és egy növekvő családtámogatási rendszerrel, akkor teljesen egyértelműen az egymásra épülő és következetes gazdaságpolitika eredménye az lesz, hogy a családok élete napról napra jobb lesz, és több fog jutni a gyarapodásukra, az életfeltételeik javítására.
Tisztelt Országgyűlés! A jövő évi adótörvény és a jövő évi költségvetés ezt fogja biztosítani Magyarország, a magyar társadalom számára. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi