KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A felemásra sikeredett ferencvárosi stadionavató visszhangjai nemcsak Kubatov Gábornak okoztak kellemetlen perceket, hanem miniszter úr is magyarázkodni kényszerült. Mint ismeretes, már hetekkel az új stadion avatóünnepsége előtt többek között azzal reklámozták a jeles eseményt, hogy Gripen vadászgépek fognak elrepülni a stadion felett. Mivel ezt előre meghirdették, ezért nyilvánvaló, hogy előzetes egyeztetésre volt szükség a klub és a minisztérium között. Szerencsés esetben pedig szerződést kellett volna kötni. Mint utólag kiderült, semmiféle szerződés nem köttetett, miniszter úr magyarázata szerint kiképzési céllal repültek a Gripenek a stadion felett - mit ad Isten, éppen az ünnepség időpontjában! Mikor már felettébb kínossá vált a helyzet a miniszter úrnak, a folyamatos sajtóérdeklődés, egy huszárvágással 30 évre titkosították a Kubatov-féle kiképzés dokumentumait.
Tisztelt Miniszter Úr! Nem szeretném ezt az ügyet minősíteni, mert úgy, ahogy van, minősíthetetlen. Azért feltennék néhány kérdést, amelyre, kérem, válaszoljon. Úgy gondolom, hogy magyarázattal tartozik a közvéleménynek, a magyar embereknek.
A stadionavatót megelőző napon is elszálltak a pálya felett a vadászgépek. Akkor is kiképzési céllal tették ezt? Mennyibe kerül az adófizetőknek egy ilyen parádé? Mi indokolta, hogy titkosítsák a gyakorlatozás részleteit 30 évre? Az ön minisztersége alatt hány ehhez hasonló gyakorlatozás részleteit titkosították évtizedekre? Ha a főpolgármester úr megkérte volna, akkor a 4-es metró alagútjában is tartott volna kiképzést a honvédség három Gripenje? És végül, de nem utolsósorban azt is megkérdezném, hogy továbbra is alkalmasnak találja-e magát a miniszteri posztra.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, hogy konkrét kérdéseimre konkrét, érdemi válaszokat adjon. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi