DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! A magyar emberek és a kormány áldozatos munkájának köszönhetően az elmúlt évek erőfeszítései meghozták az eredményüket. Amíg 2010-ben Magyarország még a görögökhöz képest is nehéz helyzetben volt (Józsa István: Ez nem igaz!), magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és rossz versenyképességi mutatókkal, addig ma egy sor fontos területen jobban teljesítünk, mint a korábbi, szocialista kormányok alatt.
2010 óta csökkent az államadósságunk, 3 százalék alá sikerült csökkentenünk az államháztartási hiányt, ráadásul a 2010-es kormányváltás óta közel 370 ezerrel több embernek van munkája.
A szocialista kormányok egyszer sem tudták 3 százalék alá csökkenteni a költségvetés hiányát, sőt felelőtlen politikájukkal 2002 és 2010 között négy alkalommal is 7 százalék fölötti hiányt sikerült produkálniuk. Ráadásul a szocialista kormányok nyolc éve alatt Magyarország háromszor is a legmagasabb GDP-arányos államháztartási hiánnyal rendelkezett az Európai Unióban. Így szinte nem is meglepő, hogy az államadósság a szocialista kormányok nyolc éve alatt közel 13 ezer milliárd forinttal, több mint duplájára emelkedett.
Tisztelt Miniszter Úr! A kormány munkájának és a sikeres költségvetési politikának köszönhetően Magyarország kikerült a 2004 óta fennálló túlzottdeficit-eljárásból. A kormány erőfeszítéseit ráadásul most már az Európai Bizottság és a nemzetközi szervezetek is elismerik. Ugyanis 2014-re és 2015-re vonatkozóan is egyöntetűen 3 százalék alatti költségvetési hiányt prognosztizálnak. Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté válhassunk.
A jelenlegi folyamatok alapján a következő években is képesek lehetünk arra, hogy 3 százalék alatt tartsuk a költségvetés hiányát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
A fentiekre tekintettel kérdezem a miniszter urat: hogyan vált kiegyensúlyozottá a magyar költségvetés az elmúlt években? (Taps a kormánypárti padsorokban. - Dr. Józsa István: Csodával határos módon.)
(16.20)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi