ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Vannak a Bourbonok, akik a francia forradalomból és Napóleonból sem tanultak, és vannak ellenzéki képviselőtársaink, akik április 6-ából és május 25-éből sem voltak képesek tanulni. És tisztelt képviselőtársaim, április 6-án önökről nem egész egyszerűen csak egy vereség formájában mondtak ítéletet az emberek, önök április 6-án megsemmisítő vereséget szenvedtek el a parlamenti választásokon. (Dr. Hiller István közbeszól.) És rossz hírem van, ha nem vették volna észre, tisztelt képviselőtársaim, akkor május 25-én, az európai parlamenti választásokon, hat héttel a parlamenti választások után önök nagyobb arányú vereséget szenvedtek el, mint korábban. Még kevesebben szavaztak önökre, és még nagyobb arányban támogatták a jelenlegi kormánypártokat.
Ennek minden bizonnyal oka van, tisztelt képviselőtársaim. És az egyik oka éppen az, hogy már április 6-a után is észrevették az emberek, hogy önök semmit nem tanultak. Pontosan ugyanazokat mondják, mint az előző négy esztendőben, pontosan ugyanazokkal a dolgokkal támadják a kormányt, mint az előző négy esztendőben, és pontosan ugyanazokat a dolgokat követelik, amelyekre az emberek egyszer már, sőt ezek után kétszer elég határozottan ítéletet mondtak.
Ma hallottunk progresszív adóra vonatkozó követelést a magyar vállalkozásoknál osztalékadó formájában, előtte sokszor hallhattuk a parlamentben a progresszív személyi jövedelemadóra vonatkozó követelést a baloldaltól. Tisztelt Képviselőtársaim! Önöknek mindig eszükbe jut, hogy hogyan kell a magyar vállalkozásokat sokkal jobban megadóztatni, mint a külföldieket, az mindig eszükbe jut, hogy hogyan kell egyébként jobban megadóztatni a magyar embereket meg a magyar családokat, de amikor, mondjuk, határozottabban kéne fellépni külföldi érdekcsoportok ellen - idézzük csak fel, amikor kormányoztak, és megkísérelték bevezetni a bankadót, tettek rá egy pici kísérletet: mi történt az akkori miniszterelnökkel, tisztelt képviselőtársaim? Elment a Nádor utcába, majd fülét-farkát behúzva szépen hazaballagott, és azután az a bizonyos bankadó az ilyen iciri-piciri lett, miközben az embereket érintő adóterhek abban az évben is meg az azt követő évben is durván növekedtek.
Ugyanakkor, amikor önök kísérletet sem tettek arra, hogy a bankadó mértékét megnöveljék, amikor kiderült, hogy az önök hibájából az ország és az államháztartás óriási bajban van, ugyanabban az esztendőben önök kitaláltak egy olyan adózási terhet, hogy a magyar családok, a családokat fenntartó munkavállalók még azután is adót kellett hogy fizessenek, amit egyébként kézhez sem kaptak. Ez volt az a bizonyos adózási rendszer, amelyben még az utánuk fizetett, különféle társadalombiztosítási járulékok 50 százaléka is a személyi jövedelemadó tárgya volt, amit nekünk kellett eltörölni 2010-ben, ’11-ben és ’12-ben lépésről lépésre. Ilyen az, amikor önök a valódi multinacionális cégekkel és az erős érdekképviseletekkel szembenéznek, akkor önök mindig, minden alkalommal meghátrálnak.
Ha progresszív adózást akarnak, tisztelt képviselőtársaim, itt a reklámadó, szavazzák meg bátran. Progresszív adózásról van benne szó, és értelemszerűen ez ugyanúgy nagyon erős érdekcsoportok elleni fellépés. Ne tagadják, ez az önök kormányzása idején is felmerült, akkor is gondolkodtak rajta, ahogy gondolkodtak a bankadón is, meg még több, egyébként azóta általunk a közteherviselés kiszélesítése érdekében alkalmazott szektorális adón is. Csak önök ott akkor, azokkor az alkalmakkor mindig meghátrálták, mert mindig egyszerűbb volt az embereket megadóztatni és a magyar vállalkozásokat megadóztatni.
És amikor önök voltak kormányon, tisztelt képviselőtársaim, akkor osztrákok építettek Magyarországon, és nem magyarok építettek. És azt is megkérdezhetik minden további nélkül, mondjuk, Bajnai Gordontól és Kóka Jánostól, hogy hogy volt azzal a kis informatikai céggel, amit megvásároltak, aztán azt követően megtömtek kormányzati beruházásokkal. Semmit nem épített, semmilyen értéket nem alkotott, semmi újat nem csinált, majd azt követően eladták az ár 15-20-szorosáért úgy, hogy egyébként ma sem tudjuk, hogy az abból származó óriási bevétel, mivel offshore-ba ment, egyébként ebben a formában kit is gazdagított.
(14.00)
Tisztelt Képviselőtársaim! Arra kérem önöket, hogy tanuljanak április 6-ából és május 25-éből, mert ott az emberek, azt gondolom, elsősorban önöknek akartak üzenni. De úgy tűnik, hogy önök ezt az üzenetet nem akarják hallani.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(Az elnöki széket dr. Latorcai János,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi