DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr!
Ötletkormányzásuk egyik legújabb intézkedésével kapcsolatban kérdezem önt - az útdíj kiterjesztéséről van szó, amelynek keretében önök fizetőssé tennék az M0-ás egyes szakaszait, ráadásul a nagyvárosok körüli elkerülő utakat is.
(14.50)
Azzal nyilván tisztában van, hogy ezzel önök durván büntetik Budapest lakosságát, az agglomerációt is és azokat a nagyvárosokat is, amelyek körül az elkerülő utat önök fizetőssé kívánják tenni. Az ott élő emberek életminősége romlani fog, az ingatlanok értéke csökkenni fog, a balesetveszély növekedni fog, a környezeti szennyezés is emelkedni fog. Összességében azt látjuk, hogy egy nagyon meggondolatlan intézkedésről van szó; az egyedüli felelős választás az, hogy ebből visszavonulót fújnak, és abbahagyják az ötletkormányzást.
Tisztelt Államtitkár Úr! Szeretném, ha tudná, hogy rosszul fog járni Kecskemét, Székesfehérvár, Győr és a teljes agglomeráció, de ez fog várni Budapestre és a főváros környéki településekre is. Talán tudja, hogy én Budakeszin élek, arról viszont nem biztos, hogy van fogalma, hogy milyen nehéz már most bejutni Budakesziről a fővárosba. Mégis hogy képzelik, hogy olyan intézkedéseket helyeznek kilátásba, amelyekkel a zsúfoltságot még növelnék? Ugyanez érvényes Budaörsre, de Budakalászra és számos további településre is.
Hozzáteszem, önök azt is mondták, hogy ezzel kívánnak minket vonatra szoktatni. Na most, ez Budakesziről nehéz lenne, merthogy nem jár vonat; alternatíva nincs más, csak egy út, ami behoz minket a fővárosba meg vissza, és az is nagyon túlterhelt. De önök a vasúti menetrendet se kímélnék, járatokat szüntetnének meg, menetrendet ritkítanának.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mégis hogy jutott eszükbe ez az ötlet? Kérdezem önt, hogy vannak-e egyáltalán hatásvizsgálataik, olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy önök számoltak a következményekkel. Elvárjuk önöktől, hogy mutassák be ezeket a számításokat, és visszakozzanak ettől az elfogadhatatlan ötlettől, és én arra is kérem önt, hogy végre fejezzék be az ötletkormányzást. Magyarországnak ezzel nagyon rosszat tesznek. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi