DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Néhány tényt szeretnék leszögezni, mielőtt tévútra mennénk a további vitában. Az egyik: a vízügyi rendszer nincs benne a kormányhivatali rendszerben. Szeretném ezt elmondani az LMP-s képviselőknek.
A másik: azok az atipikus illetékességű szervezetek, mint például a környezetvédelmi hatóság, valóban nem voltak eddig részei a kormányhivatali rendszernek, de ugyanazon illetékességi és hatásköri szabályok között fognak működni az elkövetkezendő időszakban is.
Ami pedig az eljárási rendet illeti, mindenki feltételezésekbe bocsátkozik, hogy majd milyen utasítási rendszer fog végigmenni ezen a rendszeren, a kormányhivatali rendszeren: eddig sem volt ez kifogás tárgya. Hiszen gyakorlatilag a szabályozási rendszeren keresztül, a jogszabályok alapján hozták meg a döntéseket az úgynevezett szakigazgatási szervek. Ez sem lesz másként! De ha mégis bármi történne, lehetősége van minden állampolgárnak a jogorvoslati rendszerben a független bírósághoz fordulni, amely kívül van az államigazgatás rendszerén. Tehát ez a rendszer a bíróságnál fejeződik be adott esetben, ha jogszabálysértésre kerül sor. Ezért aztán azok a feltételezések, amelyek itt elhangzottak az utasítási rendszert illetően, nem igazak, hiszen van olyan jogorvoslati rendszer a magyar közigazgatásban, amely bármely tévútra vitt határozatot reparál, illetve ha olyan, hatályon kívül helyezi, és a többi, és a többi. Ezt szerettem volna elöljáróban elmondani.
(16.40)
Ami pedig a Magyar Államkincstár rendszerét illeti, szeretném a képviselőtársaknak - ha egyébként figyelnének - elmondani, hogy a Magyar Államkincstár rendszerében jelen pillanatban a családtámogatási rendszerért a megyeközpontba kell beutazni. Most az lesz a különbség, hogy csak a járásszékhelyig kell utazni, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a szolgáltatást, ugyanazt az informatikai rendszert fogja használni a kormányhivatal, és ebből adódóan közelebb visszük az állampolgárhoz azt a szolgáltatást, ami eddig a megyeszékhelyen volt található. (Dr. Schiffer András közbeszól.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi