DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Tulajdonképpen én csak azt nem értem, hogy akkor miért nem következetesek ebben a szupercentralizációs politikában. Ha az összes hatóságot differenciálatlanul egyetlen kisgömböc kormányhivatalba gyúrják, akkor szerintem meg kellene szüntetni ezt a minisztériumoknak nevezett bohóckodást is. Meg kellene szüntetni az összes minisztériumot, éppen elég a Miniszterelnökség - nem? Így is Lázár János lassan már egy szuperminiszter, a minisztériumok sok-sok éve nem töltik már be a funkciójukat. (Dr. Staudt Gábor és dr. Kovács Zoltán közbeszól.) Meg fogják fontolni, igen, én erre nagyon kíváncsi vagyok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog sikerülni, tudniillik a kormányzás áll, államtitkár úr.
A választások óta érdemi kormányzás ebben az országban nincsen. És ennek az egyik oka az a strukturális probléma, hogy a második Orbán-kormány óta a minisztériumok szimulálják azt a feladatot, amit egyébként az Alaptörvény hozzájuk telepít. Érdemi jogszabály-előkészítés nem a minisztériumokban folyt az elmúlt években, hanem ki tudja, hol; és ráadásul a hatósági szervezetrendszer felett is ma már egy kancellária és a miniszterelnök gyakorolja az érdemi felügyeletet, nem pedig a szaktárca.
Sőt, bizonyos értelemben szaktárcákról sem lehet beszélni, hiszen ez az erőforrás-minisztériumnak nevezett valami sok minden, de hogy szakminisztérium nem, az egészen biztos.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi