GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Úr! Csak hogy mindenki tisztán és világosan lásson: nem helytálló - hogy finomam fogalmazzak - az, amit ön mond. Egyszerűen azért nem helytálló, mert például a MÁK, a megyei államkincstárak családtámogatási ügyintézéséhez nem kellett beutaznia senkinek a megyei államkincstárakhoz - nem kellett - mert tudja, van Magyarországon, ha jól emlékszem, 3173 önkormányzat, közel 3200, az ügyek intézése, elindítása az önkormányzat keretei között bármikor bárki számára nyitott volt és megtörténhetett, ugyanúgy, mint a kormányablakok tekintetében, ahol ügyindítás zajlik. Ön is tudja nagyon jól, 100-200 ezer kormányablakot is nyithatnak, ahol ügyet indítanak. Végül is ott fog kikötni az ügy indítása, ahol az ügyet elintézik.
Az önkormányzatok keretei között ugyanúgy meg lehetett tenni ezeknek a folyamatok kezdeményezését, elindítását, tehát az ügy indítása ugyanúgy megtörténhetett az önkormányzatok színterén, mint ahogy a kormányablakok tekintetében: nem kellett beutazni a megyei állami kincstárak központjába ahhoz az egyes ügyfeleknek, hogy a családtámogatással kapcsolatos ügyeik elintézését véghez tudják vinni.
Úgyhogy nem kellene becsapni az embereket, nem kellene olyan dolgokat sugallni, amelyek nem helytállóak, és olyan szolgáltatásokat kellene nyújtani, amelyek tényleg valójában az emberek, az ügyfelek érdekeit szolgálva hívódnak életre.
Ez a helyzet, államtitkár úr, ezzel kellene önöknek is szembenézni, és még egyszer azt hangsúlyozom: nem hatalomkoncentrációra kell törekedni, nem politikai igények kielégítését kell megvalósítani, hanem - és ezzel szemben - az emberek, az ügyfelek érdekeit kell szolgálni. Csak önöknek meg kellene tanulni azt, hogy mi az, hogy szolgálat. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi