GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Előkészítetlen kapkodás jellemzi a törvényalkotásukat. Ezt önök is tudják. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.)
Nézzék, én csak két tételt érintenék. Az egyik a vállalkozásokhoz kapcsolódik, a másik a sportélethez. A vállalkozások tekintetében olybá tűnik, hogy most már a politika eszközévé kívánják tenni a hatóságokat is, jelesül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, aki, ha határozatokat szül, a határozatok szülését követően akár közvetlen és gyors eljárásokat is tud foganatosítani, amelyekben árukészleteket vagy bármi mást el tud vinni a vállalkozásoktól, anélkül, hogy a fellebbezés jogával tudna élni a vállalkozás. Hát mi ez, ha nem a vállalkozások szándékolt, szándékos tönkretételének a lehetősége?
Isten ne adja, olyan vállalkozások, amelyek önöknek szúrják a szemüket, azoknak a vállalkozásoknak a tönkretételéről is szólhat ez a történet, mert esélyük nincs ezeknek a vállalkozásoknak arra, hogy fellebbezzenek, az igazukat érvényre juttassák, hanem azt megelőzően tönkre tudják tenni őket.
Voltak erre példák Magyarországon, önök is tudják. Volt olyan, amikor egy monitoringozási információs rendszert birtokló cég esetében erős nyomásokat helyeztek kilátásba, sőt egy decemberi hónapban még fegyveres adóellenőrök is megjelentek a tulajdonosoknál meg a cégnél. Aztán egy tragikus haláleset is követte az átadást követő napon ezt a történetet, amelyhez persze önöknek egy mondatuk nem volt mondandóként. Azt akarom tehát mondani és javasolni, hogy vigyázzanak arra, hogy a hatóságok ne politikai eszközzé váljanak az önök kezében.
A másik dolog pedig a taóról, a sportról úgy általában, ami arról szól, hogy vegyék tudomásul, hogy a tao közpénz, bármennyire is nem szeretnék, hogy az legyen, és vegyék tudomásul azt is, hogy az információs törvény hatálya alól kivenni ezeket a forrásokat, az tisztességtelen. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi