ORBÁN GÁBOR

Full text search

ORBÁN GÁBOR
ORBÁN GÁBOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselők! (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Az egyes törvényeknek a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról szóló T/2373. számú törvényjavaslat benyújtása mindenben megfelelt a házszabályi rendelkezésekben foglaltaknak.
(10.00)
A sportról szóló törvény sportfogadásokkal kapcsolatos korábbi módosításával összefüggésben a törvényjavaslat módosítja a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény játékadóztatásra vonatkozó rendelkezéseit is. A módosítás alapján a szerencsejáték-szervező a sorsolásos játékok, a fogadások és az online szerencsejátékok összesített játékadóját csökkentheti a sportrendezvények online vagy hagyományos sportfogadásban való felhasználási jogára kötött szerződések ellenértékével, havi ütemezésben.
A módosítás alapján az állami szervező a sportági szövetségek részére az online és hagyományos sportfogadás-szervezéshez kötött felhasználási szerződések ellenértékét a gyakorlatban is teljes mértékben érvényesíteni tudja az általa fizetendő játékadóval szemben.
A törvényjavaslat egy másik célja az úgynevezett elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer - vagy más néven EKÁER - egyes részletszabályainak pontosítása, a végrehajtás megkönnyítése. Az EKÁER-rendszer eredményesebb működését biztosítja, hogy nemcsak a bejelentés elmulasztása, hanem annak hibás, hiányos, valótlan adattartalmú teljesítése is ugyanolyan szankciót von maga után.
A módosítással továbbá új, a bejelentési kötelezettség alóli mentességi szabályok kerülnek bevezetésre. Nem kell bejelentést tenni az útdíjköteles gépjárművel, úgynevezett gyűjtőfuvar keretében végzett közúti áruszállításról, amennyiben az adott termék mennyisége vagy értéke a törvényben meghatározott határt nem haladja meg.
A fuvarszervezés, fuvarozás igényeihez igazodva módosíthatók egyes adatok a megérkezésig, valamint rendszámadat az EKÁER-szám kiadását követően is megadható lesz. Ezenkívül a kockázati biztosíték (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) mértékének megállapítására vonatkozó részletszabályokkal is kiegészül a törvény az egységes jogalkalmazás érdekében.
Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi