ORBÁN GÁBOR

Full text search

ORBÁN GÁBOR
ORBÁN GÁBOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Két pontra szeretnék röviden reagálni, ezeket szükségesnek tartom, bár elhangzottak részben a vitában már.
Az ellenzéki képviselők azt vetették fel, hogy a játékadó-módosítást a kormány elrejtette a salátatörvényben. Jelentem, hogy ezzel kezdődik a jogszabály, úgyhogy ezt nehezen is rejthettük volna el. Ugyanez a játékadókérdés megy tovább Andy Vajna nevének emlegetésével.
Hogy a sport témakörénél maradjak, ez egy elég nagy kapufa, hiszen a távszerencsejáték szervezésére csak az állami szervező, a Szerencsejáték Zrt. jogosult, tehát azt javaslom, hogy a részletes vitában is elhangzott gondolatokat ismételjék át. Ami az EKÁER-re vonatkozó felvetéseket illeti, január 1-jével lépnek hatályba azok a rendelkezések, az adózás rendjéről szóló törvény szabályozza ezeket, amely bevezeti ezt a rendszert. A törvény kihirdetésével megismerhetővé vált az érintettek számára a bevezetni tervezett rendszernek a működési elve, és a törvényt módosító javaslatokat is azért hoztuk kivételes eljárásban a Ház elé, hogy ez minél előbb az érintett cégek, fuvarozók tudomására jusson, és a januári hatálybalépésre tekintettel akartuk időben rendezni azokat a részletkérdéseket, amelyeket a beérkező észrevételek alapján át kellett gondolni. Az észrevételekre a kormány megfelelő megoldásokat talált. Ezeket időben szükséges volt átvezetni az adminisztrációs terhek ésszerűsítése, a rendszer gördülékeny bevezethetősége érdekében.
És hát honnan jöttek ezek az észrevételek? Tisztelt Képviselők! Természetesen a konzultációk során merültek fel, nem én szoptam az ujjamból, higgyék el. Az érintett fuvarozók, cégek, mindazok a nagyvállalatok és szakmai szövetségek, amelyeket önök emlegettek itt, vetették fel azokat a problémákat, amelyekre többek között ez a törvénymódosítást megoldást talál.
Arra szeretném kérni a tisztelt képviselőket, hogy önök is lássák be, hogy a tisztességes adózók partneri hozzáállása, erőfeszítése, együttműködő magatartása nélkül nem tudunk fellépni az adócsalás ellen. Hogyha ezek a cégek önök felé panaszkodnak, az azért van, mert valóban valamennyi terhet, valamennyi erőfeszítést tőlük is elvárunk annak érdekében, hogy működjön az adócsalás elleni fellépés. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi