HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Először is szeretném megköszönni, hogy a Kehibe invitált a hortobágyi földmutyi ügyében. Gondolkoztam is rajta, hogy vajon mi lehetett ennek az oka.
Az iratokba betekintve a részletekből az állt össze, hogy oligarchák maffiaszerű módszerekkel vitték el a földeket és semmiztek ki helyben élő tisztességes családi gazdálkodókat. A papírokat olvasva aztán behoztak egy újabb dokumentumot, amelyen az egyik legnagyobb fideszes oligarcha, Nyerges Zsolt barátja, Fazekas Sándor által felügyelt hivatal írta le, hogy miért is nem kell csinálni semmit ebben az ügyben.
Emlékeznek rá, képviselőtársaim, hogy mit mondott Ángyán József? Maffiacsaládok kezében van a vidék, maffiacsaládok kezében van a minisztérium. Hát, gondoltam, hátha ez lehet az oka.
Aztán úgy tűnt, hogy a miniszter úr nem tudta, hogy ezzel az üggyel a saját miniszterelnökét is ütni fogja, akit csúnyán hazugságon ért, hiszen a miniszterelnök úr állította azt, hogy nem kötnek szerződést vitatható pályázókkal, amit a Kehi-jelentés tételesen cáfolt.
Miniszter Úr! Ezek után nyilvánvalóan nem lehet lezavarni a földekről azokat a gazdálkodókat, akik mégsem nyertek, mert nem lehet tudni, hogy végül kié lesz a föld, és nyilván nem lehet csalóké a föld.
Aztán összehívtunk egy bizottságot, hogy tisztázni lehessen, hogy akkor most mi a teendő. Erre a bizottságra se ön, se a minisztérium, se egyetlenegy fideszes képviselő nem jött el. És tudja, miniszter úr, én ezen a ponton nagyon elbizonytalanodtam. Akkor most nem világos, hogy ennek a Kehi-jelentésnek és az egész akciónak az-e a célja, hogy a csalókat lebuktassák, vagy pedig az, hogy egy sikertelen jelentéssel bevédjék a Fideszhez kötődő oligarchákat.
Kérem, tisztázza a helyzetet! (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi