LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Először is kezdjük azzal, hogy hogyan került elrendelésre a vizsgálat. A vizsgálat azért került elrendelésre, mert e ház falai között Orbán Viktor miniszterelnök egy ellenzéki felvetésre bejelentette, hogy a Kehi vizsgálatát kéri a Hortobágyi Nemzeti Park által meghirdetett földterületek tartós haszonbérletbe adása és használati szerződése kapcsán. Tehát mielőtt Orbán Viktorról beszél képviselőtársam, mielőtt a miniszterelnökről beszél és hazugsággal vádolja, érdemes a tényeket tisztázni, hogy a vizsgálat elrendelője maga a miniszterelnök.
(14.10)
A miniszterelnök által elrendelt vizsgálattal kapcsolatban ön megkérdezte tőlem, hogy mi van a vizsgálattal, én pedig úgy gondolom, hogy a törvényes utat és a morális kötelezettségeket betartva hozzáférhetővé tettem minden képviselőtársam számára. Nemcsak ön, hanem más képviselőtársam is kért betekintési lehetőséget.
Az előfordul a Kehi gyakorlatában rendszeresen, hogy a Kehi megállapításait a vizsgálat alá vont szervezet vagy annak a fönntartója vitatja, erre az elmúlt húsz esztendőből jó néhány példát tudnék hozni. Tehát abban semmi rendkívüli nincs, hogy a Kehi-vizsgálat kapcsán Fazekas Sándor miniszter úr minisztériuma (Gőgös Zoltán közbeszólása.), az általa felügyelt minisztérium a Kehi megállapításaival nem értett egyet. A Kehire vonatkozó törvények részletesen szabályozzák, hogy egy ilyen helyzetben mi az eljárás módja. A Kehi-vizsgálatra érdemben van reakciólehetősége a vizsgálat alá vont tárcának, szervezetnek vagy az általa fönntartott szervezeti egységnek, ezért a minisztériumnak most január 31-éig van a törvényes határidő keretében lehetősége arra, hogy a Kehi-vizsgálat jelentéseit részletesen megindokolja, illetve a fönntartásait megfogalmazza.
Három részből áll a Kehi jelentése lényegében, leegyszerűsítve. Egy részét a meghirdetett haszonbérleti szerződéseknek jóváhagyta - érdemes lenne képviselő úrnak a korrektség kedvéért erről is beszélni -, másik részénél azt mondta, hogy nincs az eredményt érdemben befolyásoló hiba - beszéljen képviselő úr arról, hogy mekkora hányad az, ahol a hiba nem befolyásolta a végeredményt -, és egy részénél mondta azt, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a hiba által befolyásolt eredmény született. (Gőgös Zoltán közbeszólása.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi