Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az adventi időszak a csendes magunkba nézés időszaka, az elmúlt hetek eseménysorozata ugyanakkor nem feltétlenül azt bizonyította, hogy Magyarország felelős döntéshozói ezt megtették volna, vagy hogy mindannyiuk megtette volna.
Túlzás nélkül a Jobbik programja Magyarország legfontosabb sorskérdéseként említi a magyar népességfogyás megállításának helyzetét, és egyáltalán azt, hogy az a kivándorlási katasztrófa, amely hazánkat fenyegeti, csillapodjon a tekintetben, hogy ne súlyosbítsa tovább az amúgy is igen katasztrofális demográfiai helyzetünket.
Látható, hogy még a megmaradásunkhoz is családonként több mint két gyermek megszületése lenne átlagosan az indokolt. Magyarország egy 1,34-es mutatót is csak recsegve-ropogva tud fenntartani. Az Otthontérkép 2001 és 2011 között elkészült kimutatásai alapján Békés megye 10 százalékot veszített az érintett időszakban a lakosságából, Nógrád, Borsod és Tolna 8 százalék körüli értéket, a főváros elnéptelenedése pedig mára közismert problémává vált.
Látható az is, hogy miközben vannak olyan szervezetek, amelyek elképesztő harcokat vívnak a magyar anyákért, a magyar magzatok megmentéséért, mint például a Téglásy Imre vezette Alfa Szövetség, ezek a szervezetek lényegében egy fillér költségvetési támogatásban sem részesülnek. Említettük már többször, de még nagyon sokszor el fogom mondani, volt olyan költségvetési időszak az utóbbi években, amikor a prostituáltak egyik érdekvédelmi szervezete pályázati és egyéb forrásokból magasabb, milliókkal magasabb bevételre tudott szert tenni, mint ez az említett magzatmentő Alfa Szövetség, amely az ország lelkiállapotáról egy elképesztően tragikus bizonyítványt állít ki.
El kell hogy mondjuk, vannak olyan programok, amelyeknek túlzás nélkül több ezer magyar honfitársunk köszönheti életét, így a mesterséges megtermékenyítés különböző formákban történő támogatása, amire a Jobbik a költségvetési vita során is felszólított. Sajnálatos módon süket fülekre találtunk szinte minden egyes kérdéskör kapcsán, mégsem adjuk fel azt, hogy folyamatos harcot folytassunk minden egyes megszülető magyar gyermekért.
(17.20)
Az otthonteremtés megkönnyítése, egy állami otthonteremtési és bérlakásépítési program is nagyon sok magyar gyermek világrajöveteléhez segíthetné hozzá hazánkat, hiszen sokan a pénztelenség után második helyen azt jelölik meg a gyermekvállalás elmaradásának okaként, hogy nincsen hova, nincsen olyan élettér, ahova gyermeket tudnának vállalni. Még egyszer mondom, ezt tetézi, ezt fejeli meg az elképesztő mértékű kivándorlás.
Mindemellett az érintett családok, akiktől Magyarország reprodukcióját és egyáltalán a folytonosságunk továbbvitelét várnánk, szembesülnek Európa legmagasabb, 27 százalékos áfakulcsával, szembesülnek azzal, hogy az alapvető élelmiszerek tekintetében áfacsökkentésre nem került sor, és ami a leginkább súlyos, legdrámaibb, azzal is szembesülnek, hogy még a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját illetően sem történt csökkentés, legalább 5 százalékos mértékre csökkentés az utóbbi években.
Látható, hogy ha a kormányzat - a mostani, az előzőek és a következők - évente akár csak egyetlen ilyen intézkedés odatennének a karácsonyfa alá, az éves szinten több ezer gyermek születését tenné lehetővé, el tudnánk mozdulni a holtpontról. Hiszen most látszólag a statisztikai hibahatáron belül egy kicsit többen születnek és kicsit kevesebben haláloznak el - aminek én személy szerint nagyon-nagyon örülök -, de az is látszik, hogy rendszerszintű elmozdulást nem sikerült keresztülvinni, márpedig több tízezerrel több megszületett gyermekre lenne szükség évente még ahhoz is, hogy szinten maradjon Magyarország népessége.
Egy igen katasztrofális és elkeserítő statisztikai adattal találkozhattak az alaposabb hírolvasók az utóbbi hetekben, amely szerint volt olyan időszak ebben az évben Magyarországon, hogy időarányosan több menekült érkezett hazánkba, mint ahány magyar gyermek megszületett, és ezeknek a menekülteknek az itt-tartásáról Magyarország kormánya gondoskodik is, ugyanakkor arról nem gondoskodik, hogy azok, akik betölthetnék a Kárpát-medencét, egyáltalán világra jöhessenek, vagy megkapják azokat az alapvető életesélyeket, életlehetőségeket, amelyek nélkül produktív életvitelt nem lehet tető alá hozni.
Ezért az én kérésem csak annyi, hogy legalább évente egy hasonló intézkedés kerüljön a fa alá, azok a magyar gyermekek születhessenek meg, akik nem kaptak erre lehetőséget, az Alfa Szövetséget és más, kiemelten közhasznú szervezetet támogassanak. Ugyanakkor azt is el kell mondjam, hogy álláspontom szerint minden képviselőnek - nemcsak kormánypártinak, de ellenzékinek is - kutya kötelessége személyes példájával is elöl járni, és egy kicsit könnyebbé tenni a karácsony, az ünnep tisztességben történő megülését azok számára, akik nélkülöznek, akik nehézségekkel szembesülnek. Ennek szellemében kívánok tehát áldott, békés karácsonyt Magyarország minden egyes polgárának. Köszönöm a lehetőséget. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi