NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm a válaszát, természetesen elfogadom. Önnek teljes egészében igaza van abban, amikor azt mondja vagy azt sejteti az adatokkal, amiket közzétett itt a parlamentben, hogy ugyan a szegénységet nem sikerült megoldani, de a rezsicsökkentésnek leginkább a legelesettebbeken, a szociálisan hátrányos helyzetben élőkön sikerült segíteni.
Mindezt hogyan? Alacsony infláció, gyakorlatilag 0 százalék közeli infláció van az országban másfél éve. Ez reáljövedelem-növekedést hozott a családok számára, a családoknál több szabadon elkölthető pénz van. Azt gondolom, ez önmagáért beszél, hiszen ez megmutatja a családok biztonságérzetének növekedését, illetve azt a lehetőséget, amit évek óta eddig nem tudtak kihasználni.
(13.10)
De ha itt karácsony előtt beszélünk, épp hoztunk döntést a vasárnapi nyitva tartásról (Közbeszólás az MSZP soraiból: Zárva tartásról!), amiben pont ezt a négy adventi vasárnapot kiemeltük. A legutóbbi adatok az ezüstvasárnapi bevásárlásról azt mutatják (Az elnök csenget.), hogy soha ennyien nem vásároltak még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, soha ennyi pénzt nem hagytak az emberek még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, és az egy főre jutó áruvásárlások tekintetében is ez a jellemző mutató.
Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi