SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Engedje meg, hogy Mátraverebély-Szentkút kapcsán felhívjam figyelmét néhány aggasztó problémára. Ez egy olyan község, ahol gyakorlatilag az évek alatt akadályoztatás nélkül letarolhatták a település melletti fenyvest, ahol mindennaposak a betörések, ahol elég egynapi távollét, és eltűnik a családi házról a cserép. A települést azok a helyi bűnözők tartják rettegésben, akik szinte egytől egyig a kisebbség soraiból kerülnek ki.
Persze nem kellene ennek így lennie. A ferencesek által gondozott Mária-kegyhely páratlan szépségű területen fekszik. Ehhez legendák és csodák kapcsolódnak. Emellett népszerű búcsújáróhely, ahová a határainkon túlról is érkeznek hívek, szakralitás, turistautak, milliárdos felújítások. Turisztikai szempontból Nógrádban Mátraverebély-Szentkúttal talán csak Hollókő vetekedhetne, azonban míg az utóbbi ingatlanai kelendők, addig a mátraverebélyi telkek és családi házak eladhatatlanok. Az ideérkező turisták és zarándokok tájékoztatására táblák jelzik: itt fokozottan figyelnünk kell az értékeinkre.
A községet átszelő forgalmas, kivilágított főút mellett az egyik eladósorban lévő házat sáskajárásként lecsupaszíthatták, eltüntetve a cserepeket, a nyílászárókat és a téglákat is. A községből, aki csak tehette, elköltözött vagy elköltöztette az egyedül élő idős hozzátartozóit. Vannak olyan, bűnözésre berendezkedett családok és társaságok, akikkel a szomszédos Bátonyterenye rendőrei sem mernek ujjat húzni. Mátraverebélyen ráadásul olyan fokú a fizikai erőszakkal való fenyegetettség, hogy sok esetben nem is mernek a helyiek a hatósághoz fordulni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Érdeklődéssel várom, hogy mit kívánnak tenni a Mátraverebély-Szent-kúton lévő áldatlan állapotok megszüntetése érdekében. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi