SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Lehet, hogy a 2015-ös évnek nyertesei a civilek, de a kormányváltásnak vesztesei, államtitkár úr. Akkor elmondom még egyszer, hogy az önök által most gálánsan megemelt 5,4 milliárd forint még mindig messze elmarad a 2010-es 7,8 milliárdtól. Egyébként pedig minden kérdésemre válaszolt, csak a lényegre nem, leginkább arra, hogy miért nem lettek a pályázatok kiírva. De akkor én válaszolok önnek, államtitkár úr, ezt nagyjából széltében beszélik most már civil berkekben mindenhol.
Azért nem lettek a pályázatok kiírva, mert önök be akarták volna hozni, illetve az illetékesek el szerették volna törölni azt a szabályt, ami kimondja azt, hogy azok a civil szervezetek, amelyek három egymást követő évben jutnak forráshoz, a negyedik évben nem indulhatnak. Na most, ennek a szabálynak eddig nem volt értelme, tekintve, hogy három éve működik a NEA. Jövőre lenne értelme, csak ezáltal nem lehetne kifizetni a választásokon segédkező és a választásokban részt vett fideszes haver cégeket, hiszen ez a korlátozás rájuk vonatkozna.
Ezt a módosítást azonban az Országgyűlés elé még nem sikerült behozni, ezért csúszik az egész pályázati kiírás, államtitkár úr. Ennek sajnos ilyen egyszerű oka van gyakorlatilag mindenki szerint, aki ebben a kérdésben érintett. Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi