TESSELY ZOLTÁN

Full text search

TESSELY ZOLTÁN
TESSELY ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót és a megtisztelő lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kulturális örökségünk épített értékeinek, így műemlék épületeinknek rendkívül fontos szerepük van a vidéki Magyarország életében is. Épített környezetünk ezen szépséges épületei belső emberi értékek hordozói, így erősítik kötődésünket a nemzethez és a helyi közösségekhez. A helyben élőkre gyakorolt lelki és tudati áldásokon túl azonban e patinás épületek vonzzák a belföldi és a külföldi turistákat és a gazdasági szektor szereplőit is, így jelentős szerepet játszanak a gazdaság élénkítésén keresztül a munkahelyteremtés területén is.
Ezért is öröm nekünk, vidéki embereknek, hogy Magyarország kormánya - a nemzet sok-sok évtizedes adósságát orvosolandó - meghirdette a nemzeti kastélyprogramot.
(Az elnöki széket Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A programban szereplő kastélyok vagyoni helyzetük, állapotuk, földrajzi elhelyezkedésük, funkciójukba helyezésük tekintetében igen sokfélék. A működésük gazdaságossá tételével kapcsolatos kérdések nagy körültekintést, alapos munkát, nagyfokú helyismeretet igényelnek.
A kérdésem az: milyen lépéseket tesz a kormányzat arra vonatkozóan, hogy a várhatóan európai uniós, illetve költségvetési forrásból finanszírozni kívánt program valóban fenntartható eredményeket, fenntartható épületeket, fenntartható intézményeket hozzon létre?
Kérem a tisztelt államtitkár urat, hogy válaszában szíveskedjék bemutatni a nemzeti kastélyprogramban szereplő csákvári kastéllyal kapcsolatos elképzeléseket, valamint a bicskei kastély kertjében jelenleg pályázati forrásból folyó kastélypark-rekonstrukció befejezésével összefüggő kormányzati terveket és azok kapcsolatát a nemzeti kastélyprogramhoz. Köszönöm az államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi