L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Harangozó képviselő úr felszólított bennünket, hogy kérjünk bocsánatot, mert rossz törvényt csináltunk (Lukács Zoltán: Pont fordítva mondta!), majd pedig fogta magát és szokása szerint kiment a teremből. Persze, az előterjesztői válaszra már nem kíváncsi. (Zaj az MSZP soraiban.) Mindenesetre azt tudom mondani a tisztelt Ház előtt, hogy ha valamit elrontottunk, azt kijavítjuk.
Ennek a törvénynek valóban voltak hibás pontjai, a köztársasági elnök úr ezt jelezte, és mi ezeket a hibás pontokat a mai napon kijavítottuk, és reméljük, hogy így elfogadható lesz a köztársasági elnök úrnak is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenesetre egy biztos, ennek a törvénynek a célját, ennek a törvénynek a szükségszerűségét és a mihamarabbi elfogadását - hiszen a három évvel ezelőtt az LMP által kezdeményezett törvény hatálya az idén december 31-ével lejár - sem a köztársasági elnök úr, sem a széles nyilvánosságban meghatározó személyek nem kifogásolták. Az, hogy szocialista képviselőtársaink a parlamentben újfent nem a kis- és közepes magyar vállalkozások mellé, nem az épített környezet megóvását szándékozó kormánypárti többség mellé állnak, önmagáért beszél. (Dr. Varga László: Mekkora kamu!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Lukács képviselő úrnak én csak egyetlenegy dolgot szeretnék mondani. Ma egyébként is nagyon szép nyelvi jelenségeket hallhattunk és figyelhettünk meg a Házban, Schiffer képviselőtársam például azt mondta, hogy ámokot futott a kormányoldal. Bravó! Tehát Lukács képviselőtársamnak csak annyit tudok ajánlani, hogy vagy az értelmező kéziszótárt, vagy a szinonimaszótárt forgassa. A „törvénykezni” kifejezés nem egyenlő a „törvényt alkotni” kifejezéssel. Törvénykezni annyit jelent, mint - idézem a szinonimaszótárból - ítélni, ítélkezni, igazságot tenni, igazságot szolgáltatni, bíráskodni. (Zaj az MSZP soraiban.) Tisztelt Képviselőtársaim! Önök mögött felkészült jogászok ülnek, gondolom, hogy ők a törvénykezni és a törvényt alkotni fogalmak közötti különbséggel tisztában vannak. (Zaj az MSZP soraiban. - Az elnök csenget. - Lukács Zoltán: Szarva közt a tőgyét! Ennyi jutott erről eszedbe? Miért erről beszélsz?)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi