DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A délelőtt folyamán a napirend előtti felszólalások során elindult egy vita az M0-s autópályáról, annak díjfizetéséről és az elkerülő utak díjfizetésével kapcsolatban. De sajnos a fideszes képviselők nem voltak itt, így nem tudtuk kifejtetni és ütköztetni az álláspontokat. Azonban azért az tanulságos volt, hogy a napirend előtti felszólalás során hallottuk Fónagy államtitkár urat, ahogy levezette, hogy az ötezer forint miért kevesebb, mint a nulla forint. Most Tállai államtitkár úrtól is hallottuk, hogy itt kompromisszum született, bár nem tudjuk, hogy kivel köttetett ez a kompromisszum - a környező polgármesterekkel és a szakma képviselőivel valószínűleg nem.
Most kifejezetten arra lennék kíváncsi, hogy az útdíjhasználatból az a 20 milliárd forint hogyan jön össze, amit a sajtóban lehetett olvasni, hogyan számít rá a költségvetés. Hiszen azt olvashattuk, hogy nagyrészt a teherautók hozzák össze, ebből a 20 milliárdból körülbelül 13 milliárd forintot. De sehogy sem jön ki a maradék 7 milliárd forint, amelyre önök számítanak ebből a bevételből. Pláne, ha azokat az okfejtéseket vizsgáljuk, amelyeket hallottunk, hogy most mindenki sokkal jobban fog járni, kevesebbet kell fizetniük, mint eddig. Így tehát nem értjük, hogy ez a 20 milliárd forint miből tevődik össze. Készült-e erre valamilyen hatástanulmány?
Erről a hatástanulmányról szeretném kérdezni az államtitkár urat. Milyen számítások, belső egyeztetések vezettek oda, hogy egyrészt ezek az elkerülő utak és az M0-s is fizetőssé váljon, miért pont 20 milliárd forintos a bevétel? Nagyon gyanús, hogy a kiesett internetadóbevételt kellett most valamivel pótolni. Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben nem következik be, nem jön be ez a 20 milliárd forint, akkor miből kívánják majd pótolni ezt a bevételt a költségvetésben. Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi