DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is csodálom, hogy a Jobbik frakciója megtapsolta Novák Elődnek ezt a felszólalását. Ha komolyan vették volna azt, amit Vona Gábor mondott a párt vadhajtásainak lenyeséséről, akkor nyilvánvalóan ez nem hangozhatott volna el.
Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány számára teljesen mindegy, hogy valaki milyen származású, cigány vagy nem cigány származású, ha valaki gyermeket vállal Magyarországon, ha valaki dolgozik Magyarországon, akkor a legnagyobb mértékű támogatásokat veheti igénybe a kormányzattól.
(15.20)
Mi nagyon örülünk annak, hogyha minél több cigány ember dolgozik, ha minél több magyar ember dolgozik, ha minél több magyar ember, cigány ember gyermeket vállal, mind a kettőnek örülünk. És az a fajta retorika, amit ön itt elmondott a Házban ismételten, immáron sokadszorra, lehet, hogy sok lájkolót hoz a kuruc.info-n, de nem fogadható el egy demokratikus parlamentben, úgyhogy ezt szeretném teljes mértékben visszautasítani.
És akkor rátérve a dolog lényegére, a demográfiai kérdésre Magyarországon: úgy látszik, ön szereti a lehetetlen küldetéseket, mert erről a kormányzatról azt bebizonyítani, hogy nem családbarát politikát folytat, az igencsak nehéz, szerintem nem nagyon fog önnek sem sikerülni, mondhatnánk azt is, hogy mission impossible. Ha volt lehetősége a kormánynak akár a családi típusú adórendszer bevezetésével (Dúró Dóra: A bölcsődei ellátás fizetőssé tételével!), a gyed extrával, a gyes három évre való kiterjesztésével, óvodaépítési, bölcsődeépítési program sebességének másfél-háromszorosára emelésével, a szülők számára, pontosabban a szülésből visszatérő nők számára a munkahelyvédelmi akciótervben adókedvezmény biztosításával, részmunkaidős lehetőségek biztosításával… - és minden más eszközzel is mindent megtett annak érdekében, hogy kijöjjenek ezek a pozitív számok, mert nem véletlenül emelkedik most a termékenységi arányszám a 2010-11-es mélypontról, az 1,21-ről 1,41-re.
Ezeknek az intézkedéseknek a következménye az, hogy Magyarországon évek óta vagy azt mondhatnánk, hogy akár 30 éve nem látott mértékben (Az elnök csenget.) fordulnak meg a születési arányszámok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi