MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársam! Ahogy már az általános vita meg a bizottsági ülésen is elmondtuk, támogatjuk ezt a javaslatot, hiszen azokat a problémákat valóban megoldja, amelyekkel most már több mint egy éve találkozunk folyamatosan. Rengeteg gazdálkodó keresett meg minket ezzel a problémahalmazzal, ahogy, gondolom, a kormányoldalt is. Egyedül azt sajnálom, amit ma újra el kell mondanom, hogy csak ma, ilyen későn kerül ez elfogadásra, illetve, ha jól tudom, a holnapi napon, ami az idei benyújtási időszakot már nehezen érinti, és ez bizony rengeteg pénzzel járhat az érintett gazdálkodók részére.
Szó volt arról is, hogy az agrárkamara, illetve a szaktárca is minden eszközzel igyekszik majd tájékoztatni az érintett gazdálkodókat arról, hogy bizony van ilyen törvényi változás, és érdemes lesz az olyan területek után is benyújtani a kérelmet, amelyek ezen bizonytalan időszakban vagy bizonytalan területek kapcsán... Ugyanakkor mindenképp fontos elmondani most is, hogy ezt az egy év késlekedést semmiképp nem lehet másnak a számlájára írni, mint arra, hogy a kormány nagyon későn reagált ezekre a különböző felvetésekre és problémákra, hiszen a megkeresések nem most indultak meg az érintettek részéről, a tavalyi időszakban is fennálltak már ugyanezek a bizonytalanságok. Érdemes lenne egyébként azt megtudnunk vagy megtudni az államtitkár úr részéről, hogy vajon mekkora lehet az a gazdálkodói kör, és mekkora az a hektárszám, ahol ez a probléma jelentkezett, mert gyanítom, hogy több száz millió forintról is szó lehet. Értem én, hogy a nemzeti kalap ezáltal nem lett kisebb, de bizony az érintett gazdálkodói körnek ez súlyos veszteségeket okozhat.
Úgyhogy csak hangsúlyozni tudom, hogy a jövőben legyünk figyelmesebbek, a kormány legyen érzékenyebb ezekre a hangokra, és időben reagáljon, mert ez bizony tényleg sokaknak súlyos veszteséget jelent.
Összességében tehát a Jobbik támogatja ezt a javaslatot, és reméljük, hogy a jövőben sokkal gyorsabb reagálás lesz a kormányzat részéről. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi