DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Törvényalkotási bizottság 2015. június 18-ai ülésén megtárgyalta a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és szakmaközi szervezetekről szóló T/4854. számú törvényjavaslatot. A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a Mezőgazdasági bizottság módosító javaslatát, amelynek 18. pontját a határozati házszabály 42. §-a alapján túlterjeszkedés miatt a bizottság elutasított. A TAB saját módosítójában az említett szakaszt rendezte.
A Törvényalkotási bizottság saját módosítójának fennmaradó pontjait a bizottság 20 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A javaslat a közös agrárpolitika irányelveinek megfelelően és az 1308/2013/EU számú parlamenti és tanácsi rendelethez igazodva támogatni kívánja a termelői csoportokat és a termelői szervezeteket. A törvénytervezet elfogadása esetén hatályát a mezőgazdasági, halászati és élelmiszeripari termékekre és azok előállítóira, feldolgozóira és forgalmazóira terjeszti ki, különösen az ilyen tevékenységet végzőkből álló termelői szervezetekre, társulásokra, szakmaközi szervezetekre. A fogalmi alapok tisztázása után a termelők, a feldolgozók és a felvásárlók viszonyában keletkező, fizetési határidőkre vonatkozó szabályok szigorítására tesz javaslatot a tervezet a 2011/7. EU tanácsi irányelvnek megfelelően, továbbá a mezőgazdasági termény szolgáltatására kötött szerződésekre vonatkozó szabályokat is meghatározza a szerződő felek védelme érdekében. A 261/2012/EU tanácsi rendeletnek megfelelően a nyers tej értékesítésére vonatkozó külön szerződési szabályokat is tartalmazza a javaslat.
Mindezekre tekintettel a bizottság az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést 22 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi