DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Vas Imre kormánypárti képviselő úr már említette, hogy gyakorlatilag egy idei törvénynek a módosítását kellett itt nagyon gyorsan behozni. Kritikát kell hogy megfogalmazzunk ezzel kapcsolatosan, hiszen úgy látszik, rájött a kormány is vagy az előterjesztő, hogy bizony a beígért illetményfejlesztésnek nincs meg a későbbi lába, hiszen a 30 százalék áltagosan megvan, de úgy látszik, a költségvetésben nem különítettek el forrásokat a következő évekre történő illetményfejlesztésre, éppen ezért nem fogjuk támogatni így ezt a törvényjavaslatot. Jóllehet, azt üdvözöljük, és azt gondoljuk, nagyon is kellett, hogy a kormány végre rendezze a rendvédelmi dolgozók illetményét, és támogattuk is az új átfogó szolgálati törvény megalkotását, azonban van néhány kritika, amit itt ezzel kapcsolatosan el kell hogy mondjak.
A törvényjavaslat ahelyett, hogy az állományt önálló gondolkodásra és feladatmegoldásra ösztönözné, sokkal inkább a kormányzati utasítások végrehajtásának feltételeit igyekszik megteremteni, ennek szellemében pedig tovább korlátozza az állomány alapvető jogait, fokozza és parttalanná teszi az állomány ellenőrzését, még a vezetők is ki vannak szolgáltatva elöljáróiknak.
(Az elnöki széket Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Mindezek következménye megítélésünk szerint hosszú távon a feladatellátás szakmai színvonalának csökkenése lesz, ezért nem fogjuk tudni támogatni a törvényjavaslatot. Köszönöm. (Dr. Vas Imre: Nagy tapsot!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi