DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A jelenlegi javaslat a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény technikai jellegű módosítását tartalmazza. A már korábban magas támogatottsággal elfogadott törvényjavaslat szövegét szükséges pontosítani, hogy minden tekintetben megfelelő legyen, és hogy a rendvédelmi állomány számára megvalósuljon a tervezett illetményemelés.
A javaslat két területen korrigálja a korábban elfogadott törvényjavaslatot. Az egyik rendelkezés az, hogy kiegészíti a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek országos parancsnoki vezetői körét az Országgyűlési Őrség parancsnokával; a módosítás a jelenlegi szabályokhoz képest érdemi változást nem eredményez.
A másik: a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény illetménynövekedési rendelkezéseinek megkérdőjelezhetetlensége érdekében szükséges a pontosítás. A Belügyminisztérium már elmondta, hogy elkötelezett a hivatásos állomány illetményemelésében. A hivatásos állomány részére 50 százalékos bérfejlesztésre kerül sor, ebből 2015. július 1-jei hatállyal kategóriánként eltérően az állomány átlagosan 30 százalékos illetményfejlesztésére kerül sor, majd a következő öt évben (sic!), 2016. január 1-jétől 2019. január 1-jéig évente 5 százalékos illetményfejlesztésre kerül sor. Ezt a témát pontosítja a törvényjavaslat másik része.
Kérem, szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi