DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2015. június 18. napján tartott ülésén megtárgyalta az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és a közadatok újrahasznosításáról szóló 2012. évi LXIII. törvény módosításáról szóló T/4681. számú törvényjavaslatot. Ezzel összefüggésben a bizottság az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat 46. §-ára tekintettel 21 igen szavazattal, 7 nem ellenében és tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
A jelen javaslat célja a közadattörvény és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény módosításával a PSI-irányelv módosításának átültetése a hazai jogrendszerbe. Bizottsági ülésen hallhattuk, hogy a törvényjavaslat hatálybalépésének tervezett időpontja 2016. január 1-je. Az időpont az EU Bizottságával egyeztetés alatt áll a felkészülési idő szükségességére tekintettel.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság jogtechnikai pontosításait az áttekinthetőség és a jogalkalmazás megkönnyítése érdekében. Kérem szíves támogatásukat a T/4681. számú törvényjavaslathoz. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi