TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Véleményem szerint, mielőtt egy szocialista politikus feltesz egy kérdést, azért mindig tekintsen egy kicsit hátra. (Dr. Józsa István: Tudjuk, PSZÁF!) Azért tekintsen hátra, mert a nyolcéves kormányzásuk alatt bizony egy-két dologról döntöttek, és azt, hogy milyen vehemenciával és mit kérdez, azért érdemes megfontolni a hitelesség szempontjából.
Ugyanis Burány képviselő úr elfelejtette elmondani, hogy annak a Magyar Nemzeti Bank-elnöknek, akit ők választottak meg itt a magyar parlamentben, Simor Andrásnak mennyi is volt a bruttó havi fizetése. (Gőgös Zoltán: Vissza is vettétek!) Ezt ön elfelejtette elmondani, ezért én elmondom: 8 011 800 forint/hó. (Derültség, moraj a Fidesz soraiban. - Balla György: Ezek után még van képed beszélni? - Dr. Józsa István közbeszól. - Gőgös Zoltán: A többiek?) Ennek pontosan a negyedét keresi Matolcsy György, mint Simor András.
Kiabálnak a hátam mögött, hogy a többiek. Igen, az alelnökök fizetése sem volt másként. Az egyik alelnöknek 6 millió 409 ezer forint volt (Balla György: Bravó! Jó kérdés volt!), míg a másiké 5 millió 608 ezer forint. A jelenlegi alelnöki fizetések 1 millió 700 és 1 millió 800 ezer forintra tehetők. Azzal a plusszal, amit a képviselő úr emlegetett, azzal sem éri el az önök idejében lévő MNB-alelnökök fizetésének egyharmadát a jelenlegi alelnökök fizetése. (Gőgös Zoltán: Akkor miért van egymilliárdos bér?)
Azt gondolom, hogy a kormány igenis a törvényi szabályozással betartja a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek a fizetését, és megfelelő mértékben, nemzetközi összehasonlításban is alacsony a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek a fizetése.
Tehát a kérdésfeltevése egyrészt hiteltelen, másrészt valótlan. Köszönöm szépen. (Lázár János: Arcátlan! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi