DR. BELOVICS ERVIN,

Full text search

DR. BELOVICS ERVIN,
DR. BELOVICS ERVIN, a legfőbb ügyész helyettese: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr által említett ügyben a bonyhádi járási ügyészség 2015. május 15-én már vádat emelt foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt, tehát az ügy már bírósági szakban van.
Megfelel a tényeknek, hogy a nyomozó hatóság beszerezte a telep munkatársainak telefonos híváslistáját, amelyek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a terhelt két hívást kezdeményezett. Ezeket a hívásokat senki nem fogadta. Ezt követően a telep környezetvédelmi referense hívta fel a terheltet, és mintegy 26 másodperces beszélgetést folytattak. Ezután a terhelt senkivel, senkivel nem beszélt. Az említett telefonbeszélgetés előtt a telep egyik munkatársa két hívást kezdeményezett a képviselő úr által említett alpolgármester felé, aki azonban ezeket a hívásokat szintén nem fogadta, míg a polgármester telefonos megkeresésére eddig az időpontig egyáltalán, egyáltalán nem került sor.
Mindebből az következik, hogy a vád tárgyává tett bűncselekmény végrehajtása előtt, illetve az alatt még közvetett módon sem gyakorolhatott hatást a képviselő úr által említett polgármester, illetve alpolgármester a terhelt cselekvőségére; mindez egyértelműen kiderül a híváslista vizsgálatából. Ha azt az érintett személy, aki erre képviselő úr figyelmét felhívta, alaposan elvégezte volna, akkor ez egyértelműen megállapítható lett volna.
Nyilvánvalóan tudott képviselő úr által is, hogy a felbujtói magatartás kifejtésére kizárólag a tettesi alapcselekmény előtt, míg a pszichikai bűnsegély megvalósítására a tettes alapcselekmény előtt vagy legkésőbb annak időtartama alatt van lehetőség. Mindezekre tekintettel azt kell mondjam, képviselő úr két állítása közül egyik sem felel meg a tényeknek. (Az elnök csenget.) Egyrészt, mert bár a felbujtó felbujtója is felelne, erre vonatkozó adatot azonban a nyomozás nem tárt fel, illetve a nyomozás a tényállás tisztázásával kapcsolatos törvényi követelményeknek megfelelően zajlott le. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi