DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr, és elnézést! Tisztelt Legfőbbügyész-helyettes Úr! A Bonyhád melletti Cikón több milliárd forint uniós támogatásból épült korszerű hulladéklerakó, amely a rezsiblöff következtében csőd közeli állapotba került, és emiatt gyakorlatilag környezetvédelmi vészhelyzet áll fenn. Ezt a vészhelyzetet ment dokumentálni az LMP szakpolitikusa, Hadházy Ákos az egyik legnagyobb online hírportál újságíróival. Autójukat azonban a telep markológépe megtámadta, a soktonnás munkagép néhány centiméter távolságból, részben felemelt tolólapáttal kényszerítette azt mozgásra.
(16.40)
Az esetről videofelvétel készült, azonban a nyilvánvaló tények ellenére a bonyhádi rendőrkapitányság bűncselekmény hiányában akarta lezárni az ügyet. Az ezzel szembeni panasz nyomán igazságügyi szakértőt rendeltek ki, az ő jelentése alapján a kapitányság végül foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés gyanújával vádemelési javaslattal élt. Az iratbetekintés során kiderült, hogy a hatóság beszerezte a telep dolgozóinak telefonos híváslistáját. Ebből kiderült, hogy közvetlenül az újságírók belépése után a telep munkatársai telefonon háromszor-háromszor hívták „Horváthország” urát, Horváth István szekszárdi polgármestert és Ács Rezső jelenlegi polgármestert, akkori alpolgármestert. A híváslista lekérésének célja pedig nem lehetett más, mint az esetleges felbujtók kilétének kiderítése, azonban a nyomozás során nem hallgatták ki a nevezett személyeket. Hadházy Ákos ez irányú indítványát azzal az indokkal utasította el egyetlen nap alatt a rendőrség, hogy a gyanúsított markolóvezető nem beszélt közvetlenül a politikusokkal - nyilván magától megnyomódott a telefonja -, csak a főnökeivel tárgyalt, akik viszont azonnal keresték a polgármestert.
A történetből két következtetés vonható le. Az egyik szerint a nyomozó hatóság abszurd jogértelmezéssel úgy gondolja, hogy bárkit fel lehet bujtani bármire, a lényeg, hogy ne közvetlenül érintkezzenek. A másik következtetés az lehet, hogy a nyomozás politikailag némiképpen befolyásolt. Kérdezem legfőbb ügyész urat, melyik az igazság. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi