DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Répássy államtitkár úr kívánságára én most a dinnyekartellről mégsem fogok beszélni. (Dr. Répássy Róbert: Az is Sallai?!)
Miniszterelnök úr, annak idején, pár héttel ezelőtt ön az öt év értékelőjén arra volt büszke, hogy az elmúlt öt évben ön és kormánya az Európai Unión belül a korábbi meghunyászkodás helyett a bátorságot választotta. (Orbán Viktor: Igyekeztünk.) A helyzet úgy áll, hogy a bővítés előtt az az Európa, amelyik a profitot az ember elé helyezte, és szabadkereskedelmi logikára épült, történelmi léptékkel is nagy sikert ért el, viszont a bővítés után ugyanez az Európa döcög. Magyarországnak azért kellene kiállnia, hogy az Európai Uniót újraszabjuk, hogy most már az ember előzze a profitot.
Ön volt az egyetlen olyan miniszterelnök a periférián 2010 után, akinek volt kellő erejű felhatalmazása arra, hogy egy másik Európa vízióját vázolja fel. (Orbán Viktor: Kisfiú vagyok én ehhez!) Ön ehelyett bátorság címén szimpla hatalmi érdekekért vállalt konfliktust. Miniszterelnök úr, önök, szemben velünk, akik a pártcsaládunknál elértük azt, hogy képviselje azt az álláspontot, hogy a termőföldet vegyék ki a tőke szabad áramlása alól, ön nem tett semmit annak érdekében, hogy a termőföld forgalmazásába ne szóljanak bele. Önök nem tudták azt elérni, nem tudták azt elérni, hogy a génmódosított elemeket tartalmazó takarmányokat megállíthassuk a határoknál. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy az adóparadicsomok felszámolása meginduljon Európában. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy például legyen egy olyan egységes európai munkajog, amelyik megvédi a magyar gazdasági kivándorlókat.
Miniszterelnök Úr! Az lenne a kérdésem, hogy mit kívánnak tenni ezekben az ügyekben, mit kíván tenni egy olyan Európa érdekében, amely az embert a profit elé helyezi. Felveti-e adott esetben, miniszterelnök úr, a jelenlegi válság láttán az uniós alapszerződés módosítását? Keres-e szövetségeseket a magyar nemzeti érdekek képviseletére Közép- és Kelet-Európában, illetve Dél-Európában? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi