ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! A szezont a fazonnal, a szalmát a szénával nem jó összekeverni. A kormány üzleti delegációi a következőképpen néznek ki. Amikor elutazunk valahová azzal a szándékkal, hogy ott segítsük az abban az országban dolgozó magyar vállalkozókat, akkor erre az útra lehet jelentkezni. A részvételi díjat be kell fizetni, utána ki lehet jönni, és lehet tárgyalni. Közöttünk is vita tárgya szokott lenni, hogy kell-e bármilyen előzetes szűrést csinálnunk ezeknél a vállalkozóknál. Valamilyen nemzetbiztonsági előszűrést szoktunk tenni, de ez nem válaszol arra a kérdésre, hogy kell-e politikai szűrést csinálni.
Például, a magyar kormánnyal együtt utazó üzleti delegációban lehet-e volt kommunista, vagy lehet-e például olyan ember, lehet-e olyan ember, aki az előző kormányban tisztséget töltött be, most azonban a magánszektorban tevékenykedik? Erről hosszú vita volt közöttünk is, és azt a döntést hoztuk, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy a baloldalhoz kötődő, a baloldalon valamikor szerepet vállalt, de az üzleti életben dolgozó emberek, ha úgy gondolják, hogy a maguk és az ország javára szerződéseket tudnak kötni külföldön, akkor nincs akadálya annak, hogy részt vegyenek a kormány üzleti delegációjában.
Ezt a döntést hoztuk, ez egy elvi döntés, ennek alapján járunk el a jövőben is. Az itt megemlített konkrét volt miniszter is ennek keretében jöhet, ha befizeti a részvételi díjat, a kormánydelegáció keretében, külföldi üzleti tárgyalásokra.
Ennyiben tudom önt tájékoztatni az elvi alapállásról. Hogy ennek mi köze a Demokratikus Koalíció Európai Unióból történő, tehát európai közpénzből történő tiltott pártfinanszírozásához, azt még nem látom át, de talán majd a következő kérdés után világosabban fogok látni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi