VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! „Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít.” - mondja a Példabeszédek könyve, és a kormánynak ez a munkához való viszonya (Korózs Lajos: Ó, Istenem!), a munkára nem büntetésként tekintünk, hanem az élet természetes velejárójaként egy olyan dologra, amely meghatározza a közösséghez és egymáshoz való viszonyunkat. Éppen ezért nem tekintjük azt sem egy felesleges kérdésnek, hogy a felnőtté válás folyamatában egy fiatal, egy gyermek mikor kapcsolódik be a munka világába.
Ezért indítottuk el 2013-ban először a diákmunka-támogatást, a nyári diákmunka ösztönzését, amelybe akkor, az első évben 16 ezer diák tudott bekapcsolódni, a tavalyi évben, 2014-ben már 25 ezer gyerek, fiatal kapcsolódott bele ebbe a munkába, és teremtettük meg annak a lehetőségét, hogy 16 és 25 év között minél több fiatal ismerkedjen meg a munka világával, kerüljön bele egy közösségbe, szerezzen jövedelmet, és segítsen az önkormányzatoknak vagy vállalatoknak abban a tekintetben, hogy ha nyári szabadságolás miatt munkaerőhiány van, akkor azt akár diákmunkával is tudják pótolni. A program tehát bevált, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és egyre több fiatal kapcsolódik be ebbe a programba. Ezt örömmel látjuk, éppen ezért a kormány ebben az évben is újra meghirdette ezt a programot, és reményeink szerint a tavalyi évnél is több, tehát 25 ezer főnél is több diák fog majd ebbe a munkába bekapcsolódni.
Két hónap időtartamra kínálunk támogatást, napi 6 órás foglalkoztatás esetén a támogatás mértéke a bérköltség 100 százaléka lehet, ez azt jelenti, hogy szakképzettséget igénylő munkakör esetén havi 91 500 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén pedig 78 750 forint/fő/hó az a támogatás, amit az állam ehhez a nyári diákmunkához hozzá tud tenni. Reméljük, hogy idén is nagyon sok diák fog ezzel a lehetőséggel élni majd. Köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi