KIS MIKLÓS ZSOLT,

Full text search

KIS MIKLÓS ZSOLT,
KIS MIKLÓS ZSOLT, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A Darányi Ignác-terv Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében támogatott LEADER helyi akciócsoportok a saját tervezési területekre megalkotott helyi vidékfejlesztési stratégiák mentén valósíthatták meg a térségi fejlesztéseiket. Ez saját hatáskörben történő pályázati kiírásokat jelentett, melynek utolsó támogatási köre 2013-ban kezdődött meg.
A legutóbbi támogatási kiírás során a helyi vidékfejlesztési stratégiák LEADER fejezetének végrehajtása kapcsán beérkezett pályázatok közül 98 darabnak, a LEADER térségek közötti és nemzetközi együttműködések esetében pedig 948 darabnak a jóváhagyása történt meg 2014-ben, ez pedig összesen több mint 12 milliárd forint támogatást jelent. Az külön kiemelendő, és azt gondolom, ez a legfontosabb, hogy ezek mindegyike rendelkezik támogatási határozattal, vagyis a fejlesztéseik megvalósítására lehetőségük van.
Mint ahogy azt képviselő úr is nagyon jól tudja, a vidékfejlesztési pályázatok utófinanszírozású konstrukcióban kerülnek kiírásra. Az ügyfeleknek a projektmegvalósítás időszaka alatt több kifizetési kérelmet is lehetőségük van benyújtani a kifizető ügynökséghez. Ezek, valamint a számlák ellenőrzése után történik meg a lefedett támogatási összegek folyósítása az ügyfelek számára.
(16.20)
Kérésére nyilván most nem fogok hátramutogatni és a szocialisták kormányzása alatti LEADER-ügyekre utalni, nyilván az időkeretem sem lenne elegendő. Éppen ezért csak arra próbálok utalni, hogy a legfrissebb pénzügyi adatok alapján a LEADER által is érintett negyedik tengelyen a források kötelezettségvállalása a száz százalékot elérte, és a kifizetések is közel vannak a 80 százalékhoz a hátralévő hat hónappal szemben.
Megnyugtatom, hogy a kormány semmilyen mulasztást ezáltal nem vétett, és hazánk nem fog százmillióktól elesni, az ügyfelek pedig teljes egészében fel tudják használni a rendelkezésre álló keretet. Amennyiben egyedi ügyben pedig képviselő úr hozzánk fordul (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor természetesen szívesen állok rendelkezésére. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi