MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Körülbelül egy évvel ezelőtt K/409. számon írásbeli kérdést intéztem önökhöz a LEADER-támogatások ügyében. Főként a források elosztásának elveire voltam kíváncsi. Erre választ is kaptam a miniszter úrtól. Többek között ebből is kiderült, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal LEADER-jogcímekre 214 ügyfél számára mintegy 607 millió forint támogatás kifizetését hagyta jóvá még 2014 júniusában. Egyébként ebből az alulról szerveződő kezdeményezéseket kívánták támogatni, és a Jobbik ezekkel az elvekkel mindig egyetértett. Mi is úgy gondoljuk, hogy a vidékfejlesztési támogatások döntő többségét a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására kell hogy fordítsák.
De kérdéses az, hogy ez milyen módon fog megvalósulni, ezek a közösségek miként tudják ezeket az összegeket elérni, hogyan fognak hozzájuk jutni, hiszen a mai napig nem történtek meg a kifizetések. A tavaly májusban és júniusban jóváhagyott pályázatok megvalósítási határideje ez év augusztus 31-e, ami vészesen közeleg, azt hiszem, így már elvben is lehetetlen lesz ezeket a pályázatokat befejezni. Vagy netalántán szankciókat kívánnak majd érvényesíteni, ha ezek a pályázatok nem készülnek el egy hónap alatt?
Arra kérem államtitkár urat, hogy most kivételesen érdemben válaszoljon ezekre a kérdésekre. Nem a szocialistákkal kapcsolatos vádakra vagyunk most kíváncsiak. Mindannyian tudjuk, hogy az ő idejükben milyen felesleges beruházásokra, milyen túlárazott projektekre mentek el a LEADER-támogatások. De ha mégis erről kívánna beszélni, akkor inkább az elszámoltatottak nevét és a kapott éveket szeretném hallani, bár tudjuk, hogy ilyen úgysem lesz.
A nyertesek nevében kérdezem, akik tényleg aggódnak amiatt, hogy ha meg is kapják majd az utolsó hónapban a jogosan elnyert pályázatokat, azokat miként fogják tudni megvalósítani. Őket nyugtassa meg, és minket is azzal kapcsolatban, hogy hazánk elesik-e ezektől a százmillióktól, vagy érdemben fel tudjuk-e még használni ezeket. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi