NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! (Zaj. - Az elnök csenget.) Menekültügyi szempontból Európában a lakosságszámhoz viszonyítva Magyarország az egyik leginkább terhelt ország, idén eddig több mint 60 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra, többen, mint tavaly összesen.
A kérdésben szerte Európában szigorodnak az álláspontok. Franciaország a napokban lezárta a bevándorlók előtt az olasz határt. Németország, Ausztria, Svájc és Luxemburg is bejelentette, hogy ebben az évben visszaküldi a bevándorlókat oda, ahol először lépték át az Unió területét és regisztrálták a menekültügyi kérelmüket. A német hatóságok azt jelezték, hogy 15 ezer olyan határozatot hoznak, amely illegális határátlépők Magyarországra visszaküldéséről szól. Luxemburg, Svájc és Németország hatóságai pedig arról tájékoztatták a magyar felet, hogy nyáron charter repülőjáratokon küldik vissza Magyarországra az illegális bevándorlókat. Ezért is fontos, hogy még a parlament nyári szünete előtt elfogadhassuk azt a törvénymódosítást, amely alapján a magyar rendőrség visszafordíthatná azokat az illegális bevándorlókat, akik biztonságosnak számító harmadik országból kísérlik meg a magyar határ illegális átlépését. Ukrajna kivételével Magyarországnak csak olyan szomszédos országai vannak, ahol nem fenyegetik senkinek az életét, vagyis biztonságos államnak tekinthetők. Így a magyar hatóságok ezután csak azoktól az illegális határátlépőktől fogadhatnának el menekültkérelmet, akik nem biztonságos harmadik országból próbálnak meg átkelni a magyar határon.
Tisztelt Államtitkár Úr! Európa határait meg kell védeni, és ebben a magyar társadalom jelentős része is egyetért. A baloldal Magyarország-ellenes és bevándorlópárti propagandát folytat, miközben a magyar emberek jelentős szigorítást várnak bevándorlásügyben. Eddig 800 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló kérdőívet a nemzeti konzultáció keretében. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a válaszadók elsöprő többsége, több mint 80 százaléka szerint mind az EU, mind Magyarország részéről keményebb, határozott fellépésre van szükség. Ezek alapján kérdezem tisztelt államtitkár urat, mit kíván tenni a Belügyminisztérium a határozottabb fellépés érdekében. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi