PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselő úr folyamatosan és minősíthetetlen hangnemben támadja az állami földhaszonbérleti rendszert, miközben nemrég kiderült, családja és érdekköre is érdekelt a „Földet a gazdáknak” program haszonélvezőjeként. Sőt mi több, az általa becsmérelt haszonbérleti pályázaton botrányos módon nagybirtoknyi területre akart szert tenni. Miközben a kisgazdaságok érdekvédőjének szerepében tetszeleg, mohó földéhsége miatt, őt idézem: oligarchaságra tör.
De nemcsak ötven helyi gazda elől happolta volna el a birtoktesteket az LMP szavakban kisgazda párti képviselője, hanem a hírek szerint érdekköréből cégek, alapítványok hálózatát kialakítva dézsmálta a rossz hírű norvég alapot, sőt ezen túl svájci civil pénzeket is kasszírozott. (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Körbeszámláztak a Sallai Róbert Benedek érdekkörébe tartozók és a képviselő úr családtagjai, miközben dörzsölt módon jelentős összegeket szereztek meg. A képviselő úr a parlamentben 59 negatív jelzővel jellemezte a földprogramot: az agyalágyultságtól a züllöttségig sok minden volt a gyalázkodó kifejezések között, miközben a saját családja és érdekköre ilyen területeket nyert ezek jóvoltából. Vajon rájuk is vonatkozik ez a lista?
Tegyük tisztába a dolgokat! A vehemens, erkölcscsőszként prédikáló képviselő mennyi agrártámogatással gyarapodott, miközben a kisgazdákat féltette attól a nemzeti kabinettől, amely létrehozta a magyar agrártörténet első, kisbirtokokat, az agrár-középosztálybelieket tömegesen támogató földpályázati rendszerét?
Tisztelt Miniszter Úr! Mindezekkel kapcsolatban kérdezem öntől: Sallai Róbert Benedek mennyi állami támogatást tett zsebre, azon túl, hogy a balliberális kifizetőhelyként működő norvég alapból is csurrant-cseppent az LMP-s képviselőknek? Milyen forrásból játszotta a kisgazda képviselőt? (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi