SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kezdjük azzal, ahogy ön is szokta, mi az, amiben egyetértünk ebben a kérdésben. Egész biztosan egyetértünk abban, hogy a külhoni magyar közösségeknek nemcsak olyan jellegű segítségre van szükségük, hogy az anyanyelvüket használhassák és a jogaikat gyakorolhassák, hanem szükség van gazdaságfejlesztésre, szükség van a munkahelyek teremtésére az elszakított területeken is.
Mi azonban azt mondjuk, hogy ne így, miniszterelnök úr. Ne úgy, ahogyan az abból a listából derül ki, amit néhány héttel ezelőtt az Alfahír hírportál nyilvánosságra hozott. Ezen a listán a Vajdasági Magyar Közösségfejlesztési Központ még ki sem írt pályázatainak konkrét nyertesei találhatóak, 10 eurós pontossággal a nevük mellett. Erre az összesen 11 milliárd forintnyi pénzre bizonyára nagy szükség van Délvidéken, csakhogy a listából látszik, hogy ezek az összegek valószínűleg nem a kis- és középvállalkozókhoz… - nem a magyar kis- és középvállalkozók családi sütödéit fogják ebből a pénzből fejleszteni, hanem sokkal inkább a kiváló VMSZ-es kapcsolatokkal rendelkező és részben a szerbiai rablóprivatizációban meggazdagodott vajdasági magyar oligarchák zsebében fog majd landolni.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! A listán szereplő cégek közül egyébként jócskán vannak olyanok is, amelyeknek offshore hátterük van, bár a kiírásban és a stratégiában az szerepelt, hogy rendezett gazdasági háttérrel, valamint jövőképpel és megalapozott tervekkel kell hogy rendelkezzenek. Persze, olyan pályázat biztos győztesének lenni, amit még ki sem írtak, ez bizonyára stabil jövőképet feltételez.
Az N1 televízió nemrégiben megkérdezte Pásztor Istvánt erről, aki elismerte a lista valódiságát, amit ő táblázatként emlegetett, de azt a nyilvánvaló tényt, hogy ezt a listát önnek adta át, illetve önnel egyeztette-e, ezt nem merte megerősíteni, hanem azt tanácsolta a riporternek, hogy kérdezzék meg önt. Hát, én megteszem akkor most helyettük.
Azt szeretném kérdezni, miniszterelnök úr, hogy látta-e ön ezt a listát, jóváhagyta-e azt a listát, amelyen ennek a 11,5 milliárd forintnak a jövendő nyertesei szerepelnek. Egyetért-e ön azzal, hogy magyar kis- és középvállalkozások helyett offshore háttérrel rendelkező, valódi pályázat nélkül, előre kiválasztott oligarchákhoz landoljon 11,5 milliárd forintnyi magyar állami fejlesztési pénz? Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi