ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Úr! 2011 és 2015 között 2700, 2700 milliárd forintot hagytunk a magyar családoknál. És én egyetértek szinte mindennel, amit ön elmondott - leszámítva az adórendszerre vonatkozó nézeteit; itt van közöttünk egy gazdaságpolitikai különbözőség, amelynek a jelentőségét nem győzöm hangsúlyozni. Az az adórendszer, amit önök javasolnak, az nem megold egy problémát, hanem az elért eredményeket is tönkrezúzza. Mert ahhoz, hogy tudjunk beszélni arról, hogy miképpen emeljük a fizetéseket, ahhoz először munkára van szükség, amiért az ember fizetést kaphat.
Magyarországon 12 százalék fölött volt a munkanélküliség, amikor 2010-ben kormányváltás történt, 12 százalék környékén. Ráadásul összesen 1 millió 800 ezer ember fizetett adót, ezért ment az ország a csőd felé. Ehhez képest ma a munkanélküliség a 7-7,5 százalék közötti tartományban van, és ennek a gazdaságpolitikának, amit mi folytatunk, a következtében ma 4,1 millió ember fizet adót, vagyis segít abban, hogy a közösséget, az egész országot fent lehessen tartani. Ezek komoly eredmények.
De ez nem mond ellent annak, amit ön a kérdése első felében feltett, vagyis hogy Magyarországon még mindig alacsonyak a bérek. A béreket szerintünk is emelni kell. Az egy komoly, idekívánkozó megjegyzés, hogy a béreket azonban nem a kormány szabályozza Magyarországon. Még a minimálbért sem. A kormány a bérekre az adórendszeren keresztül tud befolyást gyakorolni, és mi azt a megoldást gyakoroltuk, hogy minden évben csökkentjük - ha erre lehetőséget ad nekünk a pénzügyminiszter - a személyi jövedelemadót.
2016-ban is egy százalékkal csökkenteni fogjuk a személyi jövedelemadót, ami tulajdonképpen indirekt béremelés, és ezt a politikát kívánjuk folytatni a jövőben is. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi