ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Általában is szeretnék szembefordulni azzal az érveléssel, amellyel állandóan szembe akarja fordítani Magyarország közép- és felső középosztályát a szegény emberekkel. Olyan gazdaságpolitika nincs, amely a szegényeknek kedvez, a gazdagoknak meg árt, és közben sikeres. (Dr. Schiffer András: Hogyne lenne?!) Csak érdekegyeztető politikát lehet folytatni. Meg kell találni azokat az érdekegyeztetéseket, ahol a középosztály, a fölső középosztály és a legjobban élők is, valamint a legszegényebbek is abban érdekeltek, hogy munkahelyek jöjjenek létre, hogy csökkenjenek az adók, és emelkedjenek a bérek. Ezt az érdekegyesítő politikát kell folytatni, és nem szembefordítani a szegényt a gazdaggal. Ez egy másik hagyomány. Most ezt, miután nem a baloldalról jött a kérdés, itt nem is részletezném.
Ellenben szeretnék kitérni a konkrét tényekre. Azzal, hogy az szja kulcsát 15 százalékra csökkentjük január 1-jétől, évente 120 milliárd forinttal csökkentjük az adóterhet, 2019-ig a duplájára emeljük a kétgyermekesek utáni családi adókedvezményt, ez 380 ezer családot érint. Egy szja-t érintő intézkedésekből fakadó számításból látszik, hogy egy kétkeresős, átlagkeresettel rendelkező kétgyermekes családnál jövőre havonta 10 ezer forinttal marad több jövedelem.
Most ennyit tudtunk tenni. Szeretnénk ennél többet is, és a következő években még ennél is többet fogunk tenni, föltéve, ha folytathatjuk azt a gazdaságpolitikát, ami idáig elhozott bennünket. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi