VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön előtt minden bizonnyal ismert a tény, hogy Magyarország hét régiójából négy régió Európa húsz legszegényebb régiójának egyike. Európa húsz legszegényebb régiójának egyikében él minden második magyar ember, és idetartozik az ország területének kétharmada. A dolgozói válság is rendkívül súlyos méreteket öltött Magyarországon, ugyanis a dolgozóknak 40 százaléka körülbelül az az ember, aki rendszeresen valamilyen hiányt szenved el az életében, súlyos hiányt, vagy éppen nem éri el még a fizetése a létminimumot sem. Ilyen módon úgy dolgozik valaki főállásban, hogy nemes egyszerűséggel nem jut az élet hétköznapi kiadásaira elég pénz, naponta vív harcot azzal, hogy be tudja fizetni a villanyszámláját vagy a vízszámláját.
És akkor, amikor felvetettük ennek a helyzetnek az enyhítésére a Jobbik javaslatait, például azt, hogy strukturáljuk át az adórendszert, és csökkentsük le 5 százalékra az alapvető élelmiszerek, valamint a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját, akkor egy olyan javaslatot tettünk, amely részben abban segít, hogy ezek az emberek túlélhessék ezeket a rendkívül nehéz időket, részben pedig abban, amiről megint csak mindannyian tudunk itt az Országgyűlésben, hogy nem születik elég magyar gyermek. Ezeknek a gyermekeknek a megszületését azzal is ösztönözni kell, hogy a gyermeknevelést nem büntetjük meg a világ legmagasabb áfakulcsával, mint ahogy önök teszik, miniszterelnök úr, hanem enyhítünk ennek a terhein, és megpróbáljuk a családokat valóban közvetlen módon a gyermeknevelésben, az ország egyik legfontosabb feladatában segíteni.
Kérdezem, miniszterelnök úr, hogy önök, akik az egykulcsos adórendszerrel több mint 500 milliárd forintot adtak a legjobban kereső tízszázaléknyi embernek Magyarországon, önök nem gondolkodtak-e el azon, hogy a Jobbik javaslatait meg kellene fontolni. Végre a szegényebb, leszakadó, rendkívül nehéz élethelyzetben lévő embereken is kellene segíteni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi