SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Meghalt Eisemann László, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott legendás masszőré. Ejzi, ahogy mindenki ismerte és mindenki szólította, 61 éves volt.
1983-ban az ifiválogatott gyúrója lett, így részese volt az 1984-es ifjúsági Eb-győzelemnek. Felnőttválogatott-meccs 1989 óta nem kezdődött nélküle, kis megszakítást leszámítva napjainkig dolgozott a csapattal.
Ejzi évtizedeken át szolgálta a labdarúgást, játékosként 22 NB I-es mérkőzésen szerepelt, de masszőrként még sikeresebb volt. Mint mondtam, tagja volt az 1984-es ifjúsági Európa-bajnokságot nyert korosztályos csapat stábjának, később tizenöt szövetségi kapitány alatt gyúrta az ország legjobb focistáit. A nemzeti csapat több mint 250 mérkőzésének lehetett részese.
1996-ban csatlakozott az FTC-hez, és egy hároméves periódustól eltekintve közel 20 esztendőt töltött el szeretett klubjában. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert és két Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a Ferencvárossal.
Eddig a száraz tények. De aki ismerte Eisemann Lászlót, az tudja, hogy ennél sokkal több volt az ő munkája, ennél sokkal több volt az élete.
Aki jártas a sportban, jártas a labdarúgásban, nagyon jól tudja, hogy amikor a sportolók kifutnak a pályára, amikor a sportolók nagy eredményeket érnek el, akkor nem tudnák elérni ezeket az eredményeket, ha nem lenne mögöttük az a stáb, akik folyamatosan segítik a munkájukat, akiknek a munkája sokkal több annál, mint hogy valakit egyszerűen megmasszíroznak, hiszen, ahogy Eisemann László is, családtagként volt jelen a labdarúgók életében. Ha bármi problémájuk volt, akkor hozzá fordultak. Ha súlyos sérülésekből kellett a rehabilitációt véghezvinni, akkor az orvosi ellátás után ő volt az, aki segítette adott esetben egy-egy játékos felépülését, és amikor felkészítette őket a mérkőzésre, akkor egyértelműen ő volt az, nevezzük úgy, az a lelki szemetesláda, aki meghallgatta a játékosok problémáját, búját, baját, és ha esetleg nem is tudott tanácsot adni, de biztos, hogy azzal is segített a játékos lelkivilágának, hogy valakinek elmondhatta ezeket a dolgokat.
Amikor Eisemann Lászlót néhány éve megkérdezték arról, hogy mi jut eszébe a Ferencvárosról, akkor csak annyit mondott: ez az életem. Mert valóban, neki ez volt az élete. Voltak nagy álmai, hiszen nagyon sok mindent elért a labdarúgás területén, szerintem világcsúcstartó lehet egyébként a több mint 250 mérkőzésével a válogatott kispadján, hiszen nem sok ember ülhetett ennyit a nemzeti válogatott kispadján. Tehát nagyon sok mindent elért, mint mondtam, bajnoki címek, Magyar Kupa-győzelmek, Ligakupa-győzelmek, részese lehetett az első magyar csapatnak, amely BL-főtáblára került, tehát a Ferencvárossal ott lehetett.
Azt mondta egyszer, azt nyilatkozta: „Mindenütt gyúrtam már, csak vb-n vagy Eb-n nem. Viszont türelmes vagyok. - 55 éves volt, amikor ezt mondta. - 55 múltam, lehet még vagy húsz esztendőm” - mondta hat évvel ezelőtt egy interjújában. És ki tudja, hogy mi vezetett ehhez a tragikus hirtelenségű halálhoz. Elképzelhető, hogy rosszkor és rossz időben jött egy SMS, amelyben szertefoszlott az az álom, hogy ő valamikor is vb-n vagy Eb-n ott legyen a magyar válogatottal, hiszen mint tudjuk, most a magyar válogatott egy Eb-re való kijutás küszöbén áll, és lehet, hogy elvesztette azt a reményt, hogy ő a magyar válogatottal kimehet. Lehet, hogy ezért az áldozatos munkáért, amit éveken keresztül végzett, éppen rosszkor kapott egy hálátlanságot. De ezen már nem tudunk változtatni.
Halálával egy rendkívül őszinte, a hazai labdarúgás iránt végtelenül elkötelezett sportember távozott közülünk. Isten veled, Eisemann László! Isten veled, Ejzi!
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi