LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Asszony! Nagyra értékelem az ön munkáját, de higgye el, hogy nemcsak plakát- meg szájhős képviselők vannak, hanem olyanok is, és a Fidesz-frakcióban valamilyen oknál fogva belőlük van a legtöbb, akiket egyéni képviselői mandátumuk hozott ide a parlamentbe, nem pedig listán jutottak be, aminek oka mégiscsak van. És ha a képviselőtársaimat vagy engem nem sokra becsül is, akkor legalább azoknak az embereknek a szavazatát tisztelje meg, akik ránk adták a voksukat, és bennünk látják immár sokadik alkalommal a képviseletükre érdemes parlamenti képviselőt. Az ön által felsorolt listában egyébként többen vannak, akik sokadik ciklusban nyerték el a választók bizalmát. Majd amikor önt is 4-szer, 5-ször egyéniben megválasztják, utána fogadok el ilyen típusú munkával kapcsolatos kritikát, mert a parlamenti képviselői munkának számomra a fokmérője mégiscsak az, hogy egyéniben hányszor választják meg az embert.
Ami pedig az állami vezetőkre vonatkozik, kedves képviselő asszony, szeretném felhívni a figyelmét, hogy a Magyarországgal hasonló gazdasági teljesítményt nyújtó V4 országokban hasonló mennyiségű és sokkal jobban fizetett állami vezetők vannak, beleértve a miniszterelnökök fizetését, illetve az államtitkárok és helyettes államtitkárok fizetését. Néhány óra múlva fogadja el az Országgyűlés azt a törvényt, amelyben elvon államtitkári, helyettes államtitkári juttatásokat részben azért, mert valóban úgy gondolom, hogy van szűkítésre hely és lehetőség, de ugyanakkor azt gondolom, hogy a kifejezetten fontos fejlesztéspolitikai munkát is el kell végezni. Ezért gondoltam azt, hogy nem állami bürokratákat kérek fel erre a munkára, hanem megválasztott parlamenti képviselőtársaim közül kérek fel 19 képviselőt arra, hogy a megyében a megyei jogú városok fejlesztési programjait és a megye fejlesztési programjait próbálják segíteni összehangolni, ami mégiscsak százmilliárdos, ezermilliárdos nagyságrendű kérdés. Fizetésük változatlan, ugyanannyi pénzért többet kell majd dolgozniuk, hiszen nem kapnak semmiféle többletjuttatást azért a munkáért, amire most felkértük őket.
Szeretném még azt is elmondani önnek, hogy én személyesen mit gondolok az állami vezetőkről. A kormányhivatalokat úgy vettem át, hogy amikor most az integráció végbement, 3400 vezetőből 1700 vezetőnek szűnt meg a vezetői megbízása. Ajánlom figyelmébe, hogy ez hogy volt az önök kormánya idején. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(A jegyzői székben Gelencsér Attilát
Móring József Attila váltja fel.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi