PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Sok észrevétel hangzott el. Én egy dolgot szeretnék leginkább kiemelni és államtitkár úrnak tisztelettel a figyelmébe ajánlani. Azok a vélemények hangoznak el, hogy ennek az ügynek kapcsán a kormány nem egyeztetett.
Tisztelt Államtitkár Úr! Átküldtem önnek egy e-mailt, és szeretném a figyelmét felhívni rá. Nem egy kis cég, hanem a Top 50 előkelő helyén lévő cég, amely több mint 5 ezer embernek ad munkát, a túlzott adminisztrációs terhekkel kapcsolatban azt fogalmazta meg, hogy talán egy emberrel többet kell foglalkoztatni. Ez a cég termeltet, fuvaroztat, és 5 ezer ember mellett legföljebb egy embernek jelent pluszterhet az EKAER rendszer.
Voltak-e, vannak-e egyeztetések? Államtitkár úr, azokra az érvekre, amik itt elhangoztak, illetve érvek nem voltak, csak gyűlöletkeltő vádak, szeretném ennek a cégnek a leveléből az utolsó bekezdést felolvasni.
„Tisztelt Képviselő Úr! Megjegyezném továbbá, hogy köszönettel vettük azt, hogy a NAV Észak-alföldi Regionális Adó- és Vám-főigazgatósága az EKAER rendszerrel kapcsolatban már oktatott, felkészített, a véleményünket kikérte, magyarázatokkal látott el bennünket, illetve a NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyei vám- és pénzügyi igazgatósága, amely napi szinten ad a felmerülő kérdésekre választ, ezekkel nagymértékben elősegíti a munkánkat. Továbbá több társaság jelezte, miszerint megnyugtató számukra, hogy mára már odáig eljutottunk, hogy a NAV nemcsak büntet, hanem az új dolgokkal kapcsolatban támogat bennünket. Kérjük a tisztelt képviselő urat, hogy észrevételeinket juttassa el a minisztérium részére.” Ezt tettem.
Államtitkár Úr! Azt szeretném kérni, hogy egy, a Top 50 előkelő helyén lévő cég igazgatójának véleménye legyen az ön számára sokkal megnyugtatóbb, mint azok a vádaskodások, amik itt elhangzottak.
Csak néhány dolgot, ha megenged a tisztelt Ház. Szilágyi képviselő úr arra hívta föl a figyelmet, hogy a politikai elitnek az a feladata, hogy a gazdasági bűncselekményeket felszámolja. Hát, képviselő úr, ez az egész előterjesztés nem pontosan erről szól? (Szilágyi György: Nem.) Európában egyedülálló módon végre valaki tett valamit annak érdekében, hogy az áfacsalások és a gazdasági bűncselekmények felszámolásra kerüljenek. Hogy jól vagy rosszul, lehetett volna jobbat vagy kevésbé, de Európában egyedülálló törekvéssel és eszközzel most született meg az egyetlen megoldás ezzel kapcsolatban.
Azt mondja az MSZP-s képviselő úr, hogy a magyar vállalkozók kapkodják a fejüket. Megértem, hogy az MSZP padsoraiban választókkal nem találkoznak, hiszen választókerületük sincs, hiszen választást nem nyertek, csak listán jutottak be. (Gőgös Zoltán: Nekem van.) De ha találkoznának a választóikkal, a fuvarozókkal, a termelőkkel, a gazdasági egységek vezetőivel, tisztelt képviselőtársaim, ők megfogalmaznak kritikákat, észrevételeket, amiket el is juttattak, el is juttatunk a tárcához, de mindenki a köszönetét fejezi ki, hogy végre történt valami az áfacsalásokkal kapcsolatban. Mert egyébként az a rendszer, amihez önök asszisztáltak nyolc éven keresztül, a feketegazdaságot lendítette fel. Mert ha volt egy-két olyan vállalkozó, aki megmártózott a feketegazdaságban, akkor a tisztességes vállalkozók vagy vele együtt süllyedtek, vagy tönkrementek. A mezőgazdaságtól a fuvarozóig köszönetüket és tiszteletüket fejezik ki, hogy végre nem kell azért álmatlan éjszakákat tölteniük, hogy mikor fognak lebukni a társaikkal együtt. Mert ha a társaik és mindenki tisztán gazdálkodik, akkor ők is tehetik ezt.
(Az elnöki széket dr. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Talán Harangozó Gábornak volt a legfrappánsabb megnyilvánulása, amikor elmondta a tisztelt Háznak, hogy van jó maffia, és van rossz maffia. Szerintem erre még nem volt példa, hogy ebben különbséget tett. Talán azon kellene elgondolkodni, tisztelt képviselőtársaim, hogy az MSZP soraiban lévő jó vagy rossz maffiákat bilincsben már elvezették (Gőgös Zoltán: Azután fel is mentettek mindenkit.), tehát az önök kormánytagjai bilincsben vannak, mert vagy jó, vagy rossz maffiához tartoznak, de a maffia körei az önök padsoraiban találhatók.
Tisztelt Gőgös Képviselő Úr! Szeretném felhívni az ön figyelmét vagy emlékeztetni arra, hogy Ócsára nem termelők hívták önt, hanem ön MSZP-gyűlést tartott Ócsán (Gőgös Zoltán közbeszól.), ahol ezeket a vádaskodásokat elmondta. Csak, tisztelt képviselő úr, az ön szájából ez különösen idegen. Volt államtitkár úr, önök pozícióban voltak, ön volt az államtitkár. Az áfacsalás érdekében mit tett? (Gőgös Zoltán: Nem volt annyi.) Valami hasonló rendszert dolgozott-e ki? Semmit nem dolgozott ki. És, képviselő úr, ön azt mondja, hogy az áfacsalást visszaszorítani csak az áfacsökkentéssel lehet.
Képviselő úr, önök csökkentették az áfát? Mondjuk, egy választási kampányra. utána meg gyorsan megemelték 25 százalékra. (Gőgös Zoltán: Aztán levittük 18-ra.) Hát, képviselő úr, nézzen már tükörbe! (Gőgös Zoltán: Dugulj el!) Elnök úr, köszönöm a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

LanguagesZiarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi