A területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz ben…

Full text search

A területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Soron következik a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/3115. számon valamennyiük számára a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/3115/14. számon, összegző jelentését pedig T/3115/15. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP képviselőcsoportja a T/3115/5., az MSZP képviselőcsoportja a T/3115/3. és 6., a Jobbik képviselőcsoportja pedig a T/3115/4. módosító javaslat fenntartását kezdeményezte. Először ezekről határozunk.
A T/3115/6. számú módosító javaslat Korózs Lajos képviselő úr indítványának fenntartását terjeszti elő. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen, 131 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/3115/3. számú módosító javaslatban Heringes Anita képviselő asszony indítványa következik. A javaslat fenntartása esetén nem határozhatunk az LMP által benyújtott fenntartáskérésről, mert ez kizárja azt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a T/3115/3. számú javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen, 128 nem és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fenn.
A T/3115/5. számú módosító javaslatban Sallai R. Benedek képviselő úr tesz indítványt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen, 135 nem és 4 tartózkodó szavazattal elvetette.
A T/3115/4. számú módosító javaslatban Staudt Gábor indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen, 136 nem és 4 tartózkodó szavazattal nem tartotta fenn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/3115/14. számú összegző módosító javaslatát.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 134 igen, 58 nem és 1 tartózkodó szavazattal elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/3115/17. számú egységes javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslatot 126 igen, 69 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik képviselőcsoportja indítványozta, hogy az Országgyűlés döntsön a külföldön tartózkodó, magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező állampolgárok szavazati joga gyakorlásának megkönnyítéséről szóló H/2148. számú határozati javaslat tárgysorozatba vételéről. Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e a Szávay István, Vona Gábor és Farkas Gergely jobbikos képviselőtársaink által H/2148. számon előterjesztett határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a határozati javaslatot 60 igen, 126 nem és 6 tartózkodó szavazattal elutasította.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

LanguagesZiarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi