DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Elsősorban, amikor ez a törvényjavaslat idekerült, akkor az volt a legfontosabb kérdés, hogy van-e szükség egy ilyen újfajta törvényre. Amikor a miniszter úr a nyitó beszédében, az általános vita megkezdésekor erről beszélt, akkor elmondta, hogy három törvény lenne, amely szerves része egymásnak, amely benyújtásra is kerülne, amelyek közül azonban egy törvény nem került be, ami, én azt gondolom, a kormánypártok szempontjából, illetve annak a kérdésnek a szempontjából, hogy van-e szükség új közigazgatási rendtartásra, általános közigazgatási rendtartásra, ezt önmagában már ez a harmadik törvény is befolyásolta, hiszen ez így együtt lett volna egy egész.
Mi azt mondtuk, a Jobbik azt mondta kezdettől fogva, hogy nem vagyunk annak a hívei, hogy nincsen szükség Magyarországon új közigazgatási rendszer-re, abban az esetben, hogyha a kormány előterjesztése jó, és azt látjuk, hogy jobb lesz a rendszer, mint a régi rendszer volt, akkor természetesen támogatjuk. Jelen pillanatban azonban nem láttuk, hogy ez valóban megtörtént volna, hogy ez valóban jobb len-ne, mint a jelenleg működő rendszer, illetve volt egy része, amely kétharmados volt, amelyre az ellenzék végig azt mondta, hogy nem fogja megszavazni, és egyik ellenzéki párt sem adta be a derekát ebben a kérdésben, hiszen álláspontunk szerint ez olyan fontos, a jogállamiságot érintő kérdéseket vetett volna fel, amelyek a jogállamiságba vetett hitet vették volna el a magyar emberektől, végül ki is maradt ez a kétharmados jogszabály, szerintünk pedig önmagában ez nem támogatandó.
Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom ki-fej-tette az általános vitában is az ezzel kapcsolatos álláspontját, Staudt Gábor, illetve jómagam a vezérszónoki felszólalásban több ponton megfogalmaztuk ezzel kapcsolatosan a kritikáinkat, és ugyanúgy a Törvényalkotási bizottság ülésén sem támogattuk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről azon az ülésen, amelyre Vas Imre képviselőtársam is hivatkozott, mi tartózkodtunk, és nekünk jelenleg is ez az álláspontunk, ebben az ügyben tartózkodni fogunk. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi