DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság idei év december 1-jén megtárgyalta a T/12233. számon benyújtott, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 22 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság indítványát, valamint a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatait, amelyek közül néhányról szólnék.
A részletes vitát lezáró módosító javaslat számos pontját szintén támogatta a bizottságunk, mindazon-által az összegző módosító javaslatban informatikai hiba miatt több ponton pontosításra volt szükség. Továbbá az igazmondási kötelezettségre vonatkozó szabály egyértelműsítésével könnyen értelmezhetővé válik a normaszöveg.
A módosítás összhangot teremt a közigazgatási perrendtartásról szóló T/12234. számú törvényjavaslat-tal, terminológiájával, ennek megfelelően a közigazgatási per kezdeményezésének lehetősége helyett annak indításáról szükséges rendelkezni. Ezen túl a törvény hivatalos megjelölése más jogszabályokban „Ákr.” megnevezést visel a hatálybalépést követően.
Tisztelt Képviselőtársaim! A javaslat széles körben egyeztetett, alaposan előkészített szakmai anyagot ölel fel, amelynek az elfogadását kérem tisztelt képviselőtársaimtól. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi