VANTARA GYULA,

Full text search

VANTARA GYULA,
VANTARA GYULA, a Költségvetési bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 2017. évi központi költségvetési törvény módosítása fekszik előttünk, amelynek általános vitájára november 11-én került sor, majd ezt követően a Költségvetési bizottság november 15-ei ülésén a részletes vitáját is lefolytatta.
Emlékeztetőül engedjék meg, hogy ismertessem, miért is került sor a jövő évi költségvetés mostani módosítására. Egyrészről: a fejezeti tartalék megképzésére és a befizetési kötelezettség teljesítésére vonatkozó december 20-ai határidő egy későbbi időpontra, december 28-ra módosul. Másrészt: az adótörvények júniusi módosítása miatt indokolttá vált a személyi jövedelemadóról szóló törvényben a cafetéria szabályozása is. Harmadrészt: a folyamatban lévő új közbeszerzési törvény szabályozásának megújítása következtében a megváltoztatandó nemzeti közbeszerzési értékhatárok kerülnek átvezetésre a költségvetésen. Negyedrészt: a KLIK nevének a megváltoztatása miatt, amely a jövőben Klebelsberg Központra változik.
A fenti módosítások nem járnak számszaki változásokkal, nem érintik sem a pénzforgalmi, sem az uniós módszertan szerinti hiányt, ennek következtében a módosításoknak nincs hatása az államadósságra sem.
A Költségvetési bizottság Törvényalkotási bizottságként eljárva egy TAB-módosítót nyújtott be a kormány kérésére, ami a szociális hozzájárulási adó 5 százalékpontos csökkentéséből eredő megtakarításról rendelkezik. A szociális hozzájárulási adó csökkentésének következtében a központi költségvetési szervek kiadási előirányzatain megtakarítás képződik, amelyet célszerű a központi előirányzatra befizettetni. Ezen források birtokában a közszférát érintő bérintézkedésekről a kormány tud majd megfelelő intézkedést hozni.
Kérem a tisztelt Házat, hogy szavazatukkal támogassák a költségvetés ilyen irányú módosításait. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi