DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Megint megszólíttattam. Én úgy gondolom, hogy persze, hogy lehet ellentét abban, hogy a kormánypártiak úgy gondolják, hogy nagyobb mozgástér, az ellenzékiek úgy gondolják, hogy jóval kisebb mozgástér és minél több beszámolási kötelezettség kell a parlamentnek, de valahol azért az alapértéktől, hogy a kormánynak be kell számolnia a parlamentnek és a kormány a parlamentnek felelős, nem utólag, hanem előre, ebben énszerintem egyet kellene hogy értsünk.
A másik dolog, amit tegyünk egyszer rendbe a felminősítés kapcsán: Magyarországot, a magyar gazdaságot és a költségvetést 2010 októberében tett nyilatkozata alapján Orbán Viktor jó gazdasági helyzetben, jó pénzügyi helyzetben lévő országként vette át. Ezt nyilatkozta a miniszterelnök, gondolom, ezt önök nem vonják kétségbe, a saját miniszterelnöküknek a szavát.
Amikor leminősítették Magyarországot, az 2011. november 24-én volt, ekkor volt a Moody’s leminősítése, ekkor vágták Magyarországot bóvli kategóriába. Meg fogom majd nemsokára én is kérdezni egyébként Varga Mihály miniszter urat, mert egyéb intézkedések is voltak akkor, hogy ki volt akkor a gazdasági miniszter, mert úgy olvastam a levelében, hogy Matolcsy György erre nem emlékszik, hogy mit kell akkor tenni, illetve nem kívánja ezeket kommentálni, hogy mi történt akkor.
Az azóta történt időszakban a jelenlegi felminősítésnek az árát nagyon sok emberrel fizettették meg. Ott volt egyébként a lerontott devizaárfolyam, ami miatt a devizahitelesek olyan helyzetbe kerültek, amilyenbe kerültek, ott van az államosított magánnyugdíjvagyon, ott van az oktatás, a közigazgatás finanszírozása és helyzete, a köztisztviselőknek a bére, az egészségügynek a finanszírozása, az orvosok, az ápolók, a gazdasági és műszaki munkatársak bére, nem utolsósorban pedig a betegek helyzete.
Ők azok, akik megfizették az árát ennek a felminősítésnek, de a leminősítés 2011. november 24-én volt. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi